30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İkitelli'de kaza: 1 ölü, 1 yaralı

İkitelli'de meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişide yaralandı. Kazada, hafriyat kamyonlarından yola saçılan toprak nedeniyle adeta buz pistine dönen yolda hakimiyetini kaybeden otobüs, iki araca çarptıktan sonra bariyerlerin arkasına geçerek durabildi.

Olay, saat 20.30 sıralarında İkitelli mevkii TEM yan yol güney istikametinde meydana geldi. Hafriyat kamyonlarının yola saçtığı toprak nedeniyle adeta buz pistine dönen yolda hakimiyetini kaybeden 34 TN 0271 plakalı İETT otobüsü önce 06 AV 8067 plakalı otomobile çarptı. Hızını alamayan otobüs, daha sonra 34 AYZ 63 plakalı bir otomobile çarparak bariyerlerin arkasına geçerek durabildi.

Kazanın etkisiyle kimliği henüz belirlenemeyen 06 AV 8067 plakalı aracın sürücüsü otomobilinde sıkıştı. İsmi öğrenilemeyen sürücünün hemen yan koltuğunda oturan 13 yaşlarında olduğu öğrenilen ve ismi açıklanmayan çocuk ise çevredeki vatandaşların yardımıyla TEM Hospital Hastanesi'ne kaldırıldı.

Araçta sıkışan şahsı kurtarmak için itfaiye ekipleri uzun süre mücadele etti. Bu sırada sağlık ekipleri de araçta sıkışan şahsa ilk müdahaleyi yaptı. Ancak bütün çabalara rağmen yaralı kurtarılamadı.

Kaza sonrası 34 AYZ 63 plakalı aracın sürücüsü Mustafa Gökkara ve ismi belirtilmeyen İETT otobüsü şoförü, ifadeleri alınmak üzere İkitelli Polis Karakolu'na götürüldü.

Kazanın hemen ardından aracından inerek yaralı şahsa yardım etmeye çalışan Ergün Candan isimli şahıs, olayı şu şekilde anlattı:

"Yerler kaygan, en önde bir hafriyat kamyonu varmış ve yere ondan toprak dökülmeye başlayınca tüm araçlar aniden durmuş ancak otobüs duramamış ve iki araca birden çarptıktan sonra bariyerlerin arkasına gitmiş. Geldiğimde 13 yaşlarında bir çocuk yaralı şekilde araç içindeydi, şoför ise araçta sıkışmıştı."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 00:00:04
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 09:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?