1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İkitelli'de otel yatırımları patladı

İkitelli bölgesinde otel yatırımlarında patlama yaşanıyor. İşte yatırımcılar...

Eren Holding, Yenibosna'da 4 ve 5 yıldızlı iki otel inşa etmeyi planlıyor. İşletmeci olarak Rixos'un adı geçiyor.

İSTOÇ Ticaret Merkezi, 4 yıldızlı otel yapıyor.

Denk Turizm'in oteli yakın zamanda Holiday Inn İstanbul Airport North Hotel olarak hizmete girecek.

Lüleburgaz'a taşınan Edip İplik'in eski fabrikasının bulunduğu Güneşli'deki arazisinde otel, alışveriş merkezi ve rezidans projesi için çalışmalar yapılıyor.

Ela Quality Resort'un sahibi Özak Tekstil'in bölgede 4 yıldızlı otel projesi bulunuyor.

Gürtaş İnşaat'ın Giyimkent'teki 560 yataklı Paşalı Otel'in inşaatı sürüyor.

Esenler'deki Tekstilkent bünyesinde 5 yıldızlı otel yer alması planlanıyor.

Beşiktaş eski Başkanı Serdar Bilgili'ye ait Hayat Turizm, Küçükçekmece'de 3 yıldızlı 131 odalı bir otel inşa ediyor.

MNG Turizm'in yap-işlet-devret modeliyle inşa ettiği WOW Hotels&Convention Center, hizmete girdi. Tesiste, 360 odalı 4 yıldızlı ve 277 odalı 5 yıldızlı olmak üzere iki otel ile 3 bin 500 kişilik kongre merkezi yer alıyor.

İkitelli'ye bir otel de Pagi Örme getirdi

Pagi'nin İkitelli'de inşaatını sürdürdüğü otel 2008 sonbaharında faaliyete geçecek. Şirket, işletme için ise Courtyard by Marriott ile 20 yıllığına anlaştı.

Tekstil sektöründe 25 yıldır faaliyet gösteren ve ihracat ağırlıklı çalışan Pagi Pamuklu Örme, turizm sektörüne ısınıyor. İkitelli'de Pagi'nin üretim ve idari merkezinin yer aldığı arazinin hemen yanı başında dört yıldızlı, 395 yataklı bir otel inşaatını sürdüren şirket, 2008 sonbaharında oteli faaliyete sokacak. Pagi Pamuklu Örme'nin ortaklarından Cevat Karahasanoğlu, otelin işletmesi için ünlü otelcilik şirketi Marriott International bünyesindeki markalardan Courtyard of Marriott ile anlaştıklarını söyledi.

Karahasanoğlu, Marriott ile 20 yıllık bir anlaşma yaptıklarını ifade etti. İkitelli bölgesinde konaklama eksikliğinin bulunmasının kendilerini bu yatırıma ittiğine dikkat çeken Karahasanoğlu 'Orta ve büyük ölçekli firma sahiplerine hitap edebilecek şekilde dört yıldızlı bir otel yapıyoruz' dedi.

ÇEŞME'YE TERMAL TESİS

Turİzm sektöründe başka yatırımlar da planladıklarını ifade eden Karahasanoğlu 'Çeşme'de 60 dönümlük bir arazimiz var. Orada termal bir tesis düşünüyoruz. Burası için de Marriott ile bir ön görüşme yaptık. Çeşme'de yer arıyorlarmış zaten. 20 milyon dolar civarında bir yatırım söz konusu olacak' dedi. Marriott'ın İstanbul'daki ilk halkası geçen yaz İstanbul Marriott Hotel Asia adıyla Kozyatağı'nda hizmete girmişti. Marriot zincirinin 69 ülkede 521 oteli bulunuyor.

Belma Toprak/Star
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2007 Pazartesi 16:00:01
Güncelleme :8 Ekim 2007 Pazartesi 16:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?