2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İkiz kardeşleri ölüm ayırdı

Bağcılar TEM Otoyolu'nda meydana gelen kazada içinde ikiz kardeşlerin de bulunduğu otomobil bir TIR'ın altına girdi. Kazada aracı kullanan kardeş hastaneye kaldırılırken, sıkıştığı yerden çıkarılan ikiz kardeşi hayatını kaybetti. 

Edinilen bilgiye göre, kaza, saat 23.00 sıralarında Bağcılar TEM Otoyolu üzerinde meydana geldi. Seçim Çiçek'in kullandığı 34 ZD 8047 plakalı otomobil zikzaklar çizerek giderken direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu Ukrayna'ya gitmekte olan emniyet şeridinde park halindeki 316-86-40 Bulgaristan plakalı TIR'a arkadan çarptı. Otomobil çarpmanın etkisiyle TIR'ın altına girdi. Otomobilde bulunan 5 kişiden tek yumurta ikizi olan Seçim ile Seçkin Çiçek kardeşler yaralandı. Sürücü Seçim Çiçek olay yerine çağrılan ambulansla Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılırken ikiz kardeşi Seçkin Çiçek ise araç içinde sıkıştı. Olay yerine gelen Bağcılar İtfaiyesi'ne bağlı ekipler, ön koltukta sıkışan Seçkin Çiçek'i araçtan çıkarmak için vakit kaybetmeden çalışmalarına başladı. TIR'ın altına giren otomobilde sıkışan Çiçek'i kurtarmak kolay olmadı. İtfaiye ekipleri Çiçek'i kurtarmak için uzun süre çaba sarf etti. 

Öte yandan, Çiçek'i sıkıştığı yerden çıkarmaya çalışan itfaiye ekipleri bir yandan da çalışmaları izleyen meraklı vatandaşlar yüzünden zor anlar yaşadı. Çalışmaları izleyen vatandaşlar bir süre olay yerinden uzaklaşmayınca kaza yapan araçta bulunan ve yaralı olmayan 3 arkadaş vatandaşları uzaklaştırmak için uğraştı. Bunun üzerine şahıslarla vatandaşlar arasında tartışma yaşandı. Tartışma bir süre sonra kavgaya dönüştü. Çıkan kavga çevredeki diğer vatandaşların araya girmesiyle yatıştırıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri de vatandaşları kaza alanından uzaklaştırmak için uğraştı. 


Seçim ve Seçkin kardeşlerin arkadaşları görüntü almaya çalışan basın mensuplarına da saldırdı. Araya giren gazeteciler kavganın büyümesine engel oldu. Çiçek kardeşlerin ablası da kaza haberini duyunca olay yerine geldi. Kardeşlerinin durumunu öğrenmek isteyen abla sinir krizleri geçirince sakinleştirmek Çiçek kardeşlerin arkadaşlarına düştü. Sinir krizi geçiren Çiçek kardeşlerin ablası daha sonra ambulansa konuldu. 

İtfaiye ekiplerinin titiz çalışmaları sonrası yaklaşık yarım saat sonra Seçkin Çiçek otomobilin ön koltuğundan çıkarılarak ambulansla Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Seçkin Çiçek'in tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi. Kazayı gördüğünü söyleyerek gazetecilere açıklama yapan bir kişi polis tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürülmek istendi. Gitmek istemediğini söyleyen şahıs, polis ekipleri tarafından karakola götürüldü. 

Kaza yapan TIR'ın yabancı sürücüsü de ifadesi alınmak üzere karakola götürülürken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2007 Cumartesi 17:01:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?