6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İKMİB'de Akyüz güven tazeledi

MURAT AKYÜZ YENİDEN İKMİB BAŞKANI SEÇİLDİ

Tarihinde ilk defa üç adaylı bir seçim gerçekleştiren İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği'nde (İKMİB) mevcut Başkan Murat Akyüz yeniden başkanlığa seçildi.

Dış Ticaret Kompleksi'nde gerçekleştirilen seçim, üç listenin yarışı nedeniyle oldukça renkli geçti. Dört yıldır İKMİB'in başkanlığını yürüten Murat Akyüz, kampanyası için mavi fuları tercih etti. Petkim'in de içinde bulunduğu Metin Uysal başkanlığındaki grup, sarı kurdelerle, Fırat Plastik'in sahibi Nevzat Demir'in grubu ise turuncu kravatlarla, Dış Ticaret Kompleksi'nde bahar havası estirdi. Bin 80 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen seçimde Akyüz'ün listesi 435, Metin Uysal 286, Nevzat Demir ise 272 oy aldı.

"Amacımız ihracatçımızın rehberi olmak, sorunlarını çözmek, sektörümüzü dünyada marka haline getirip ihracatımızı daha da artırmak" diyen İKMİB Başkanı Akyüz, sonuçların açıklanmasından sonra yaptığı konuşmada, seçime katılarak oyunu kullanan, sektörüne sahip çıkan ihracatçılara teşekkür etti. Üç ayrı listenin kimya sektörüne hizmet etmek için bu yarışa girdiğini, seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte sektör için hep birlikte çalışmaya dün olduğu gibi yarın da devam edeceklerini belirtti. İKMİB'in, birlik bütünlük çatısı olduğunu ifade eden Akyüz, diğer adaylarla birlikte sektöre ve Türkiye'ye hizmet etme kararında olduklarını açıkladı.

2006 yılında başkanlığa seçilmesinden bu yana sektörün ihracatının iki kat arttığına dikkat çeken ve bunu yapılan başarılı çalışmalara bağlayan Akyüz'ün yönetim kurulu listesinde yer alan isimler şunlar:

Mehmet Akat-Akat Kozmetik, İsmail Selçuk Aksoy-Aksoy Plastik, Baha Telli-Boysan Boya, Orhan Turan-Ode Yalıtım, Faik Bitlis-Polisan Boya, Necmi Sadıkoğlu-Hacıoğulları Boya, Ersin Tari-Gold Kimya, İslam Kaya-Kayaplas Kayalar, Mustafa Yelkenci-Yepsa Yelkenciler, Ahmet Haşim Çetin-Çetin Plastik.

MURAT AKYÜZ YENİDEN İKMİB BAŞKANI SEÇİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 14:37:04
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 16:30:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?