30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İlaçta büyük vurgun

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yetkilileri, bazı reçetelerde kemik erimesi, Alzheimer ve beslenme ilaçlarında anormal bir artış belirledi.

Yetkililer, dolandırıcılık olayından şüphelenip savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Savcılık talimatıyla harekete geçen polis, 1 yıl araştırma yaptı. Yapılan tespitlere göre bir çete, iki huzurevindeki 60 yaşlı kişinin sağlık karnelerini burada çalışan bazı kişiler aracılığıyla ele geçirdi.

Çetenin anlaştığı doktorlar, reçetelere kemik erimesi, Alzheimer ve beslenme ilaçları yazdı. Doktorlara reçeteleri yazdıran çete, anlaştıkları eczanelerdeki ilaçların kupürlerini SGK’ya gönderdi. Kupürleri kesilen ilaçlar için sahte kupür hazırlanarak bu eczanelerde satıldı.

Önceki gün operasyon yapan polis, özel bir hastanenin başhekimi olan, sahibi olduğu eczanenin dolandırıcılık olayında kullanıldığı belirlenen Uzman Doktor M.H. ile birlikte 5 doktor, 6 eczacı ve ilaç firmalarının temsilcilerinin de aralarında bulunuduğu 20 kişiyi yakaladı.

Gözaltına alınan doktorların yazdıkları reçete başına çeteden 300 lira aldığı belirlendi. Gözaltına alınan ilaç firmaları temsilcilerinin sağlık karnelerine kendi firmalarının ilaçlarının yazılması için şebekeye komisyon verdiği tespit etti. Polis, 1 milyon liralık vurgun belirledi.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 09:55:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?