30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İlgezdi'nin açıklamalarına tepki

CHP İstanbul Ataşehir Belediye Başkan adayı Battal İlgezdi'nin Kadıköy Şube Başkanı ve yapımı devam etmekte olan cemevi ile ilgili açıklamaları tepki karşılandı.
CHP İstanbul Ataşehir Belediye Başkan adayı Battal İlgezdi'nin Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kadıköy Şube Başkanı ve yapımı devam etmekte olan Cemevi inşaatı ile ilgili olarak yaptığı açıklamalar tepkiyle karşılandı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetimi tarafından yapılan yazıla açıklamada bir adayın enerjisini öncelikle halka ulaşabileceği kanalları vaatlerini anlatmak için kullanması gerektiğine vurgu yaptı. Adayın bu tarz saldırılarına anlam verilemediğinin de anlatıldığı yazılı açıklamada şunlara yer verildi:

"Bir aday enerjisini öncelikle halka ulaşabileceği kanalları, vaatlerini anlatmak için kullanmalıdır. Sayın İlgezdi'nin seçildiği taktirde Kadıköy cem evimizi derhal bitireceği sözü vermesi gerekirken, bütün enerjisini özel olarak Kadıköy Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şube Başkanı'na ve Alevi topluluğunun özlemle beklediği Cemevi inşaatı aleyhine yönlendirmesi anlaşılmaz bir tutumdur. Hiç kimse, bulunduğu yerden Derneğimizi küçük düşürecek açıklamalarda bulunmamalıdır. Dahası CHP İstanbul İl Örgütünü, Ataşehir adayı İlgezdi'nin açıklamaları doğrultusunda harekete geçmelidir. Ne herhangi bir şubemiz ne de herhangi bir üyemiz hakkında, başka dünyalarda bulunan kişilerin müdahalesini kabul etmeyeceğimizi açıkça ilan ediyoruz"
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 17:23:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?