30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İlk itiraflar geldi

Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun babası Nida Garipoğlu'nun şoförü Ahmet Batur ile Garipoğlu şirketler grubunun satın alma müdürü Mehmet Karakayalı, Cem Garipoğlu'nun saklanmasında rol aldıklarını itiraf etti. İki zanlı dün gözaltına alınmıştı. İstanbul Valisi Muammer Güler de, yeni gözaltıların sinyalini verdi.

Cinayet Büro Amirliği'ndeki sorgulamada, Cem Garipoğlu'nun saklandığı ev veya yer ile ilgili olarak ise herhangi bir tespit yapılamadı.

Zanlıların ifadeleri doğrultusunda; Garipoğlu'nun saklandığı yer, kaçırılma ve saklanma olayında başka kişilerin rol alıp almadıklarının tespitine çalışılıyor.

Yarın adliyeye sevk edilemeleri beklenen 5 zanlının avukat huzurundaki ifade alma işlemleri sürdürülüyor.

5 kişi gözaltında


Karabulut cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında Nida Garipoğlu'nun şoförü ve karısı ile Garipoğlu şirketler grubu satın alma müdürü Mehmet Karakayalı dahil 5 kişi dün gözaltına alınmıştı.

Adana'da gözaltına alınan Mehmet Karakayalı, kendisini almaya gelen polislere, "Nerede kaldınız? Bekliyordum" demişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Cem Garipoğlu'na firarda olduğu dönemde yardım ve yataklık yapanları bulmak amacıyla başlattığı kapsamında gözaltına alınan kişiler, Cem Garipoğlu'nun 197 gün nasıl saklandığı konusunda sorguya alınmıştı.

...
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 15:32:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?