30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İlk sigara cezası Bakırköy'e geldi

İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, sigara yasağına ilişkin Bakırköy'de yaptıkları denetimler sırasında bir işletme hakkında "kapalı mekanda kül tablası" bulundurması sebebiyle tutanak tuttu.

Bakırköy Kaymakamlığı önünden hareket eden İl Sağlık Müdürlüğü, Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri ile zabıta ve emniyet mensupları ilçedeki kafe, restoran ve kahvehaneleri denetledi. İşletmeleri denetleyen ekipler, sigara yasağına ilişkin afiş asmaları konusunda uyardı. İşletmelerin kapalı bölümlerinde kül tablası olup olmadığını kontrol eden ekipler, işletmelere tek tek tutanak tuttu.

Ailesi ile birlikte kafede oturan bir müşteri ise, "Ben zaten içmiyordum. Yasağın gelmesi iyi oldu. İçen zaten her yerde içer" dedi. Açık alanda sigara içen bir vatandaşta yasağın gelmesini olumlu karşıladığını ve sigara içmeyenlere karşı saygılı olunması gerektiğini söyledi. Kahvehanelerde bulunan vatandaşlar ise yasağı desteklediklerini belirti. Bazı esnaflar da sigara yasağına karşı tepkilerini dile getirerek, müşteri sayısında belirli bir azalma olduğunu, her gün kalabalık olan mekanların sigara yasağının başlaması ile boş kaldığını söyledi.

Öte yandan, yapılan denetimler sırasında bir nargile kafenin kapalı sayılan bölümünde kül tablası bulundurulması nedeniyle işletme hakkında tutanak tutuldu. İşletme sahibi Şehmuz Doz ise yasadan haberdar olduğunu ancak söz konusu alanın açık olduğunu savundu. Tutanak tutulan alanla ilgili olarak kapalı mı yoksa açık mı olduğuna belediye encümeninin karar vereceği belirtildi.
Denetimlerin gün boyu devam edeceği ifade edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 13:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?