30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

IMF'ye süper koruma

İstanbul Valisi Muammer Güler, 6-7 Ekim tarihlerinde İstanbul'da yapılacak olan Dünya Bankası ve IMF toplantıları sırasında 10 bin polisin görev yapacağını açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında alınan tedbirleri açıklayan Vali Güler, toplantılar nedeniyle yolların kapanmayacağını söyledi. Güler, toplantıların düzenleneceği İstanbul Kongre Merkezi'ne çıkan bazı yolların ihtiyaç olması halinde kontrollü olarak kapatılacağını duyurdu.

Kongre süresince 10 bin polis memurunun 3 vardiya halinde görev yapacağını anlatan Güler, 10 bin hizmetlinin ve kongre merkezi içinde de polis nezaretinde bin 600 güvenlik görevlisinin görev yapacağını kaydetti. Güler, "Beşiktaş, Şişli, Fatih, Beyoğlu'nda 14 ayrı noktada basın açıklaması yeri hazırlandı. Bu yerler kongre merkezine yaklaşık 460 metre uzaklıktan başlıyor. Bu yerlerde serbestçe görüş bildirilebilecek. Kongredeki düzeni, tedbiri zorlaştıracak hiçbir harekete izin verilmeyecek. Şiddet içerikli hiçbir şeye izin verilmeyecek. Özellikle suç teşkil edecek şeylerden uzak durulmasını tavsiye ediyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 15:31:30
Güncelleme :29 Eylül 2009 Salı 15:41:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?