4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İMKB'de brokerların eylemi sürüyor

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) brokerların sayılarının sınırlandırılmasına öngören SPK düzenlemesini protesto etmek amacıyla başlattığı eylem sürüyor. 

Sabah saatlerinden itibaren İMKB binası önünde beklemeye başlayan brokerlar, halen içeri girmedi. Aracı kurum başına İMKB'de bulunacak broker sayısının 2'ye indrilmesini öngören düzenlemeyi protesto eden brokerlar, kararın pek çok kişnin işsiz kalması anlamına geleceğini ifade ediyor. 

Bekleme eylemi yapan brokerlardan Salih Akçay, "Eylemimiz sebebi, yeni yıldan itibaren burada işlem yapılamayacak olması. Bundan ilk etapta biz brokerlar etkilenecek. İşlem hacmi düşecek, hareketin sert olduğu, düşük hacimli bir piyasa olacak. Kararın nedeni, 'müteselsil sıra numarası' deniyor. Buna bir alternatif bulunabilir. Böyle bir karar alındı, uygulanacak ancak alternatif bir çözüm bulunması gerekir" dedi. 

Mustafa Özkan isimli broker ise, "Eylem yapmıyoruz, sadece sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar kimse 'orada neler oluyor?' sorusunu sormadı. Birkaç senedir ertelenen bir şeydi. Bu kez yürürlüğe girmesiyle yüreğimize düşen ateşi bugün dışarı vuruyoruz. Burada çalışanların çoğu 30 ile 45 yaş arasında. Bu kararla 10 kişiden 8'i dışarıda kalacak. Biliyorsunuz yeni işçi alırken 30 yaşın altında şartı aranıyor. Buradan çıktığımız zaman hepimiz evde misket oynarız. İMKB Başkanı'nın yanımızda olduğunu biliyoruz ama kararın bir an önce gözden geçirilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. 

Konuyla ilgili sabah saatlerinde bir açıklama yapan İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, borsada emirlerin girilmeye devam edeceğini ve eylem yapan çalışanlara internet üzerinden işlem yetkisi verileceğini ifade etmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 21:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?