4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İMMİB'de toplu istifa

İstanbul Değerli Maden ve Mücevher İhracatçıları Birliği'nde (İMMİB) görev alan 10 yönetici toplu şekilde istifa etti.


İstifa eden yönetim kurulu üyeleri adına yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Değerli Maden ve Mücevher İhracatçıları Birliği 2008 yılı yönetiminde görev alan Mustafa Kamar, Can Özkök, Ayhan Güner ve Mehmet Akın ile yedek listedeki Zeki Karaca, Selami Hoşgör, Murat Başak, Süleyman Akgün, Anto Yeşil ve Hamza Kara görevlerine atanmalarından sadece 5 ay sonra toplu olarak yönetim kurulu üyeliklerinden ve yedek üyeliklerden istifa ettiler.


İstifa eden yönetim kurulu üyelerinden Mustafa Kamar yaptığı açıklamada; "Şu anda mevcut yönetim kuruluyla birlik ve beraberlik içinde çalışmamız ve sektöre hizmet etmemiz mümkün olmadı, ayrıca etkisiz ve yetkisiz hale getirilmeyi hazmedemedik. Üstlendiğimiz sorumluluk ve kişisel onurumuz bu görevi sadece bir ünvan olarak taşımamıza izin vermedi ve bu fikirde olan arkadaşlarla birlikte topluca istifa ettik".
Kamar, "Senelik 1.5 milyar dolar resmi,1 milyar dolar turizm,1 milyar dolar bavul ticareti olmak üzere yılda ortalama 3.5 milyar dolar ihracat yapan sektörün en sıkıntılı günlerinde agresif ve yoğun çalışma temposu gerekirken, bunun şu andaki tempoyla mümkün olmadığı ortadadır. Yönetimde kalan arkadaşların bu istifalardan ders çıkararak sektör için daha yoğun ve faydalı bir çalışma içerisine girebileceğini umuyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 16:57:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?