30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İMOB'09 Mobilya Fuarı açıldı

Bu yıl 5. si düzenlenen İMOB'09 Mobilya Fuarı, düzenlenen açılış töreni ile kapılarını ziyaretçilere açtı.

Bugün CNR Expo'da açılışı yapılan ve 1 Şubat Pazar akşamına kadar devam edecek İMOB'09 Mobilya Fuarı, bu yıl yurtdışından gelen önemli alıcıları ağırlıyor.

İstanbul CNR EXPO'da gerçekleşen fuara İran, Hindistan, Yunanistan, Bulgaristan, Dubai, Umman, Fas, Lübnan ve İspanya'dan gelen ziyaretçiler büyük ilgi gösteriyor.
31 Ocak cumartesi günü Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de fuarı ziyaret ederek, mobilya sektörü ile buluşacak.

Almanya, Fransa, İngiltere, Romanya, Suudi Arabistan, BAE, Azerbaycan, Rusya, Irak'dan da yoğun katılım beklenen fuarı ayrıca, Israel Hotel Association, Israel Furniture Manufacturer Association, Gümilcine Ticaret Odası, Hindistan Mobilya İthalatçıları Derneği gibi yabancı kuruluşlar da ziyaret edecek.

İtalya'da Salon de Moble fuarını düzenleyen Federmobili Dernek Başkanı Enrico Pravano'nın da katıldığı fuarı ayrıca DTM'nın davet ettiği yabancı alım heyetleri de ziyaret edecek. Krize rağmen katılımın çok yüksek olduğu İMOB'09'a 5 bin'i yabancı toplam 80 bin ziyaretçi bekleniyor. Fuarda 120 bin metrekare alanda 300 firma yer alıyor.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) desteği ile düzenlenen fuar kapsamında bir de mobilya tasarım yarışması düzenleniyor. Yalnızca fuarda sergilenen ürünlerin katılabildiği yarışmada, tasarımlar yemek odası, oturma grubu, genç odası, yatak odası ve aksesuar olmak üzere 5 dalda yarışacak.

İHRACATTA HEDEF 2.5 MİLYAR DOLAR

MOSDER yetkilileri mobilya ihracatının 2010 yılında 2,5 milyar dolar seviyesine ulaşmasını beklediklerini ve bu fuarla mobilya ihracatına ve marka gelişimine katkı sağlanmayı hedeflediklerini belirtiyorlar.

Fuarın ziyaretçi profilinde, zincir mağazaların yetkilileri, toptancılar, dağıtıcılar, ithalatçılar, ihracatçılar, mimarlar, iç mimarlar, dekoratörler, endüstriyel tasarımcılar ve mobilya mağazalarının sorumluları yer alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 18:05:44
Güncelleme :28 Ocak 2009 Çarşamba 18:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?