4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İMSAD hükümetten destek istedi

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Hükümetten hem Türk Müteahhitleri ve hem de Türk İnşaat Malzemesi Sanayicilerinin yurtdışındaki iş potansiyeli ve yeni fırsatlar konusunda daha fazla destek istedi ve İnşaat Sektörünün ihracatta önü açılmalı dedi. 

İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Turan Türk inşaat sektörünün ekonomiye olan katkısının giderek arttığını ve ihracatta gördükleri potansiyelle sektörün önünde yeni ve önemli fırsatlar gördüklerini belirtti. Türk inşaat sektörünün yurtdışında gerek Türk müteahhitleri ve gerekse Türk inşaat malzemesi sanayicileri yoluyla küresel arenada rekabet edebildiğini vurgulayan Turan, Türkiye'nin bölgesinde inşaat malzemesi üretim merkezi olarak rolünün arttığını ifade etti. 

İnşaat sektörü gibi sektörel ve kurumsal rekabet gücü becerisini oluşturmuş, hem mutlak döviz geliri kazandıran, hem de Türkiye'nin ihracat hacmine katkısı her geçen bir yıl bir kademe daha yükselen sektörlerin Hükümet tarafından farklı bir konumda değerlendirilmesi ve hedeflerin buna göre belirlenmesini beklediklerini vurgulayan Orhan Turan, Türkiye'nin özellikle bölgesinde rakipsiz olduğuna işaret etti. 

Türkiye'nin çevresindeki ülkelerdeki iş potansiyelini yakından takip ettiklerini belirten Turan, Türkiye'nin bir üretim ve lojistik merkezi olma avantajını bu dönemde mutlaka değerlendirmesi gerektiğini bildirdi. Orhan Turan, birinci ve ikinci kuşak komşu ülkeler olarak, Ortadoğu, Balkanlar, Kafkasya ve Kuzey Afrika ülkelerinin birçoğunda, inşaat sektörlerinde hamle gözlendiğini ve Türk inşaat sektörünün bu hamle içinde en fazla payı almayı beklediğini ve hakkettiğini söyledi. 

İhracatta hükümetin inşaat sektörünün ihracat açılımı için özel ilgi göstermesini isteyen İMSAD Başkanı Orhan Turan, Dış Ticaretten sorumlu Devlet Bakanlığı ve Müsteşarlığın daha fazla inisiyatif almasını istedi. Özellikle Ortadoğu, Rusya, Kuzey Afrika ve Körfez bölgesinde büyük altyapı ve üstyapı inşaat projelerinin Türk inşaat sektörüne kazandırılması için proje takip sürecine geç olmadan Bakanlık tarafından da önem verilmesini isteyen Turan, Bakanlığın bu konuda yeni bir birim oluşturarak destek verebileceğini de belirtti. Körfez Ülkeleri'nin enerji kaynaklarından elde ettikleri ihracat gelirini 350 milyar dolar seviyesinde yeni inşaat sektörü projelerine yönlendirmeyi düşündüklerini hatırlatan Başkan Turan, Rusya Federasyonu'nun aynı gerekçelerle önemli bir alt yapı hamlesi başlattığını da vurgulayarak, petrol ve doğalgazdan önemli kazanç elde eden ülkelerin inşaat projelerinde önemli bir pay alınması için, ekonomi yönetiminin katkıları ile bir yol haritası oluşturulmasına katkı sağlamaya hazır olduklarını da ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 14:45:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?