2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İnan Kıraç’a fahri doktora

İstanbul Üniversitesi Senatosu tarafından sanayi ve eğitim alanında Türkiye’nin gelişimine önemli katkılarından dolayı Kıraça Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç’a fahri doktora verildi.

Törene İstanbul Valisi Muammer Güler ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan da katıldı. İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası Doktora Salonu’nda düzenlenen törende konuşan İnan Kıraç, "Köklü çağdaş, günümüz bilgi ve iletişim çağının anlamını kavramış bir kurum tarafından bu unvana layık bulunmak, hayat mücadelemin boşa gitmediğini görmek açısından mutluluk verici" dedi.

İnan Kıraç, hayatı ve öğrenmeyi devamlı kılmak gerektiğini belirterek "Ben biliyorum, öğrenecek bir şey kalmadı" dendiğinde hayatın biteceğini söyledi. Konuşmasının sonunda eşi Suna Kıraç’ın hayat mücadelesinde hep yanında olduğunu belirtirken gözyaşlarını tutamayan İnan Kıraç, "Beni şekillendirmiş, beni yönlendirmiş, bugünlere gelmemde, başarılarımda bana hep destek olmuş, güç vermiştir. Huzurunuzda ona teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmanın ardından, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, İnan Kıraç’a cüppesini giydirerek, fahri doktora diplomasını verdi.

İnan Kıraç, Türk Eğitim Vakıfları Dayanışma Konseyi TEVDAK tarafından dün Kabataş Eğitim Vakfı Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen "TEVDAK 2. Ulusal Eğitim Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada ise globalleşen dünyada yarışta geride kalmamanın tek yolunun "iyi yetişmiş, yeni nesil" olduğunu söyledi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2007 Çarşamba 09:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?