30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İndirimdeki parfümler sahte çıktı

İstanbul'da, sahte parfüm imal eden bir şebekeye yönelik yapılan operasyonda 3 kişi ile birlikte yüklü miktarda parfüm ele geçirildi. Şüphelilerin, ürettikleri sahte parfümleri "İndirimde" diyerek piyasaya sürdükleri tespit edildi.


İhbar üzerine harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih ve Küçükçekmece'de üç ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. İkitelli Organize Sanayi Sitesi içerisinde iki ayrı depo ile Fatih'de bir işyerinde gerçekleştirilen operasyonlarda yaklaşık 2 ton sahte parfüm malzemesi ele geçirildi. Buralarda yapılan aramalarda 2 bin 300 adet değişik markalarda sahte parfüm, 810 adet boş parfüm şişesi, 2 adet parfüm dolum makinesi, 1 adet kapak sıkıştırma makinesi, 1 adet sıkma
makinesi, 1 adet jelatin kaplama makinesi, 7 bidon esans ile 19 bidon alkol maddesi ele geçirildi. İşyeri ve deponun sahibi olduğu tespit edilen Cuma S., Sedat S. ile Salih O. adli 3 şüpheli gözaltına alınırken 2 kişinin de ifadesine başvuruldu.
Sağlıksız koşullarda sahte parfüm üreten şüphelilerin, ürettikleri parfümleri Fatih'de açtıkları işyerinde piyasaya sürdükleri tespit edildi. Şüphelilerin ürettikleri sahte parfümleri indirim adı altında piyasa sürdükleri ve 2.5 dolara imal ettikleri bir şişeyi piyasaya 15 ila 20 dolar arasında sürdükleri belirtildi.


Sahte parfümlerin, kullanıldığında insan bedenine olumsuz etkilere yol açtığını belirten yetkililer vatandaşları uyardı. Uzmanlar; özellikle cilde nüfuz eden sahte parfümlerin bedeni tahriş ettiğini, uzun kullanımlarda ise akciğer ve böbreklerde ciddi rahatsızlıklara neden olabileceği belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 17:58:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?