3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İngilizce İlahili kına gecesi

Ünlü sanatçıların “nefes öğretmeni” olarak adını duyuran Ayça Tülüce’nin İstanbul Arnavutköy’deki taş evi, önceki gün alışılmışın dışında bir kına gecesine ev sahipliği yaptı.

30 Ağustos’ta Konyalı işadamı Üzeyir Özyurt ile Konya’da dünya evine girecek olan Tülüce, Mevlevi usulü kına eğlencesi yaptı. Tülüce’nin kına gecesi kutlamasında, Türkiye’nin ilk ve tek kadın tasavvuf sanatçısı Neslihan Öztürk, Türk ve yabancı konuklara hem İngilizce, hem de Türkçe ilahi okudu.

Tülüce, “Giyimlerimizden ikramlarımıza kadar tamamen geleneklerimize uygun bir kına gecesi düzenledik. Büyük şehirlerde giderek unutulmaya yüz tutan bu âdeti hatırlatmayı amaçladık” dedi.

Yaşlanınca gidilmez’
İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olan ve 2005 yılında 12 saatlik performansıyla semazenlikte büyük bir rekora imza atan Öztürk, “Ayça çok özel bir dostum. Konya’da Mevlana’nın Şeb-i Aruz törenlerinde tanıştık. Geleneklerimize uygun bir kına gecesi ile özel bir mesaj vermeyi amaçlıyoruz. Günümüzde her şey çok hızlı olduğu için boşanmalar da çok hızlı oluyor. Hız hızı getiriyor” diye konuştu.

İki kez hacca giden, çok sayıda beste ve şiir sahibi Öztürk, ayrıca yaşlanıp hormonlar öldükten sonra hacca gitmenin bir anlamının olmadığını söyledi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 11:36:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?