6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İnşaat apartmanı yerinden oynattı

Küçükçekmece Halkalı'da bir okul inşaatının kazı çalışmaları, yakınında bulunan 36 daireli bir binayı adeta yerinden oynattı. Belediye, inşaatı durdurup, kazılan alanı toprakla doldururken, site sakinleri savcılığa başvurdu.

Alınan bilgiye göre, Halkalı Çeşme Sokak'ta bulunan Baran Sitesi'nin hemen arka kısmında yapımına başlanan okul inşaatının hafriyat çalışmaları devam ederken, dün akşam saatlerinde sitedeki 36 daireli bir binada çatlaklar meydana geldi. Hafriyat çalışması nedeniyle binanın altında ve bahçesinde büyük çaplı çatlaklar oluşurken, site sakinleri belediyeye haber verdi. Olay yerine gelen yetkililer yaptıkları incelemenin ardından inşaatı durdurdu. İnşaat için kazılan çukur ise toprakla dolduruldu. Çok korktuklarını belirten site sakinleri, inşaat sahibine binanın çökeceğini söylediklerini ancak dikkate alınmadıklarını ileri sürdü.

Site sakinlerinden Ziayettin Sarıçay, inşaat nedeniyle yaklaşık 20 metre derinliğinde çukur kazdıklarını ifade ederek, "Biz 'bu çukur binayı yıkar' dedik. O da bir şey olmayacağını söyledi. Dün akşam bina kayıp gitti. Belediyeye müracaat ettik. Belediye başkan yardımcısı geldi" dedi.

Dün saat 21.00 sıralarında inşaat çukurunun durdurulması için çalışma başlatıldığını ve çalışmaların gece 02.00'a kadar sürdüğünü aktaran Sarıçay, "Çukuru doldurdular. Başkan yardımcısı bizzat başlarında durdu. Arkadaşlarımız şimdi bina için savcılığa gitti" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2010 Çarşamba 13:39:57
Güncelleme :5 Ağustos 2010 Perşembe 12:51:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?