7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İnşaat işçilerinin feci sonu

İNŞAAT İŞÇİLERİNİN FECİ SONU

Maltepe'de, kurdukları iskele üzerinde bir inşaatın dış cephesini boyayan 2 işçi, iskeleye bağlı ipin yoldan geçen bir otomobilin lastiğine dolanması sonucu sallanan iskeleden aşağı düştü. 6. kattan yere çakılan işçiler, hayatını kaybetti.

Olay, Maltepe Fındıklı Mahallesi Göksu Sokak'ta meydana geldi. 44 numaradaki 8 katlı binanın dış cephesini boyayan işçiler Akif Dolu (46) ve Ali Tezbaşaran (47), 6. katta çalışmalarını sürdürdükleri sırada, iskeleye bağlı ip, yoldan geçen bir 34 UR 3030 plakalı otomobilin arka lastiğine dolandı. İpi fark etmeyen sürücü Arif İkiz yoluna devam ederken, aşağıda çalışma yapan işçi Memduh Şahinkaya sesini şoföre duyurabilmek için yoğun çaba harcadı. Sürücü İkiz durumu fark etmezken, gerilen ip iskelenin

dengesinin bozulmasına sebep oldu. Dengenin bozulmasıyla birlikte Akif Dolu ve Ali Tezbaşaran 6. kattan aşağı düştü. Düşen işçilerden Ali Tezbaşaran olay yerinde, Akif Dolu ise hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Kazanın ardından araç sürücüsü Arif İkiz, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Mesai arkadaşlarının ölümüyle adeta şoka giren Memduh Şahinkaya, "Ben yukarıya demir vermeye çalışıyordum. Bu sırada iskeleye bağlı olan ip, geçen aracın arka lastiğine takıldı. Sürücüye sesimi duyuramadım. Sonra da arkadaşlarım aşağı düştü" dedi. Normalde iskeleye kendisinin çıktığını belirten Şahinkaya, "Bugün Ali Ağabey 'sen iskeleye çıkmaktan korkuyorsun, bugün sen aşağıda kal' dedi ve kendisi çıktı" diye konuştu.

Bir vatandaş ise "İnşaatın dış cephe çalışmasını yapıyorlarmış. Geçen bir araç ipe takılmış. İp gerilince işçiler aşağı düşmüş" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, olay yerine gelen itfaiye ekipleri, iskelenin sağlamlaştırılması için çalışma yaptı.

İNŞAAT İŞÇİLERİNİN FECİ SONU
İNŞAAT İŞÇİLERİNİN FECİ SONU
İNŞAAT İŞÇİLERİNİN FECİ SONU
İNŞAAT İŞÇİLERİNİN FECİ SONU
İNŞAAT İŞÇİLERİNİN FECİ SONU
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2010 Cumartesi 18:21:05
Güncelleme :25 Aralık 2010 Cumartesi 18:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?