30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İnşaatta halat koptu işçi düştü

Nişantaşı'dan bir inşaatta iskelenin halatı koptu. Bir işçi yere düşüp ağır yaralandı. Diğeri düşmemek için ecel terleri döktü.

Nişantaşı'ndaki bir inşaatın iskelesinden düşen bir işçi ağır yaralandı. İskeleye asılı kalan diğer işçiyi kurtarmak için itfaiye ekipleri ile inşaatta çalışan işçiler seferber oldu.

Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi'nde inşaat halindeki Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait 9 katlı işmerkezi ve otoparkın yan duvar sıvası yapıldığı sırada seyyar iskelenin bir halatı koptu. 7'inci kattaki iskelede çalışan 2 işçiden birisi yaklaşık 20 metrelik yükseklikten yere düştü. Ağır yaralanan Feyyaz Atlı isimli işçi arkadaşları tarafından Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Diğer işçi Ramazan Gümüş ise iskelede asılı kaldı. Olay yerine çağrılan Beyoğlu İtfaiye ekipleri iskeledeki Ramazan Gümüş'ü kurtarmaya çalıştı. İki bina arasında kalan Gümüş'ün kurtarılması için merdiven uzatılamayınca itfaiye hava yastığı açtı. Binanın en üst katına çıkan itfaiye ekipleri iskelede asılı duran Ramazan Gümüş'ün beline bağlaması için aşağı ip sarkıttı. Bir başka işçi ise diğer bir iskele ile asılı kalan Gümüş'ün yanına indirildi. Yaklaşık 1 saat süren çalışmaların ardından iskelede asılı halde bulunan işçi yandaki iskeleye alınarak kurtarıldı. Oldukça korktuğu görülen işçinin bacağından hafif şekide yaralandığı öğrenildi. Ramazan Gümüş Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

sabah
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 16:50:23
Güncelleme :1 Mayıs 2009 Cuma 16:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?