3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İnsan kaçakçılarına darbe

İstanbul'da, düzenledikleri sahte belgelerle insan kaçakçılığı yaptıkları öne sürülen 5'i yabancı uyruklu 9 kişi yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bazı kişilerin teşekkül halinde sahte belge ve pasaport düzenleyerek insan kaçakçılığı yaptıkları yönündeki ihbarlar üzerine Bahçelievler, Eminönü ve Fatih'te belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda, "suç örgütü elebaşı konumunda bulunan" İran uyruklu Hamit D.'nin de aralarında olduğu 5'i yabancı uyruklu 9 kişi yakalandı.

Bu kişilerin üzerlerinde, iş yeri ve evlerinde yapılan aramalarda, sahte belgelerle düzenlenen 33 ayrı ülkeye ait pasaportlar, vize ve konsolosluklar tarafından verilen türden sahte yol belgeleri, gümrük kapıları ve konsolosluklara ait çok sayıda kaşe ve mühür, 1 adet ruhsatsız tabanca, 17 gram kokain, kitap arasına gizlenen jelatinli 2 tabaka halinde 261 gram afyon sakızı, kutu ve şişeler içinde özelliği bilinmeyen 5 ayrı sıvı ele geçirildi.

Suç örgütünün, yasa dışı yollardan Türkiye'ye girişlerini sağladıkları kişileri sahte belge ve pasaportlarla Avrupa ülkelerine göndermeye çalıştıkları öne sürüldü.

a.a
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2006 Cuma 13:56:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?