30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İnsan kaçakçılığı operasyonu

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yasadışı yollardan Avrupa ülkelerine deniz yoluyla insan kaçakçılığı yaptığı belirlenen bir şebekeye yönelik operasyon düzenledi.

Kilyos açıklarında 4 ayrı gemiye yapılan operasyonlarda 79 göçmen yakalanırken, 13 ayrı eve yapılan baskında ise 11 kişi yakalandı.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri gelen ihbarlar üzerine Fatih, Sarıyer ve Zeytinburnu ilçelerinde, yasadışı yollardan Avrupa ülkelerine deniz yoluyla organize bir şekilde insan kaçakçılığı yapan bir şebekeyi tespit etti. Başlatılan çalışmalar sonucu şebeke lideri Cafer Ö. ile birlikte 18 kişinin organize bir şekilde insan kaçakçılığı yaptıkları belirlendi. Ardından harekete geçen İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri Kilyos açıklarında 4 farklı gemiye farklı
tarihlerde operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonlarda 79 göçmen yakalandı.
Şebekeye yönelik takibini sürdüren jandarma ekipleri Bahçelievler, Beyoğlu, Gaziosmanpaşa, Silivri, Beykoz, Sarıyer ve Ümraniye'de önceden belirlenen 13 ayrı adrese operasyon düzenledi. Operasyonlarda şebeke lideri Cafer Ö. ile şebeke üyesi 10 kişi yakalandı. Denizde seferde oldukları tespit edilen şebeke üyesi 7 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.


Yakalanan zanlıların evlerinde yapılan aramalarda ise 2 gr. plaka esrar, 10 gr. toz esrar, bin 980 TL nakit para, 1 adet dürbün, 1 adet can yeleği, 1 adet sahte sürücü belgesi, 2 adet kimlik fotokopisi, 15 adet banka ve posta havale belgesi, 2 adet ajanda, 1 adet gemi adamı sağlık raporu, 1 adet binek oto, 9 adet cep telefonu, 12 adet sim kart ve şahısları kıyılardan almak amacıyla kullanılan 1 adet balıkçı teknesi ele geçirildi.


İfadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden şebeke lideri Cafer Ö. ile şebeke üyesi 9 kişi tutuklanırken, 1 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 14:12:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?