3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İnsan kaçakçılığı operasyonu

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından Tuzla ve Çatalca ilçelerinde şüphe üzerine durdurulan iki araçta yurda kaçak yollarla giriş yapan ve Avrupa ülkelerine kaçak geçmek için hazırlık yaptıkları tespit edilen yabancı uyruklu 91 kişi ile 3 organizatör yakalandı. 

Gelen ihbarları değerlendiren İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, Çatalca ilçesi Tem Otoyolu'ndan 34 AZ 0746 plakalı araç ile yasadışı göçmen götürüleceği bilgisine ulaştı. Jandarma ekipleri tarafından takibe alınan araç, TEM Otoyolu Muratbey Beldesi civarında duruldu. Durdurulan araçta yapılan aramada, organizatör Yalçın Y. ile birlikte 1 İran uyruklu, 7 Irak uyruklu ve 29 Myanmar uyruklu olmak üzere toplam 37 yasadışı göçmen yakalandı. Göçmenlerin yakalanma anı ise jandarma kamerası ile saniye saniye görüntülendi. Yabancı uyruklu şahısları taşımada kullanılan 34 AZ 0.. plakalı aracın çalıntı kaydının bulunduğu ve change olduğu tespit edildi. 

Tuzla ilçesinde takibini sürdüren jandarma ekipleri, takip esnasında örgüt elemanlarının yasadışı göçmenleri alarak sevk edeceklerini belirledi. Takibe alınan kamyon Tuzla ilçesi TEM Otoyolu'nda durduruldu. Durdurulan araçta yapılan aramada, Alaaddin Ö. ve Sajjad R. isimli organizatörler ile birlikte 54 Pakistan uyruklu yasadışı göçmen yakalandı. 

Taşımada kullanılan aracın yapılan sorgulamasında çalıntı kaydının bulunduğu ve change olduğu tespit edildi. 

Her iki yasadışı göçmen kaçakçılığında 1 adet çalıntı kaydı bulunan 34 ZG 3437 plakalı kapalı kasa kamyon, 1 adet çalıntı kaydı bulunan 34 AZ 0746 plakalı minibüs, 10 adet cep telefonu, 6 adet sim kart ele geçirildi. 

Yakalanan yabancı uyruklu 91 kişinin ülkeye yasadışı yollardan girdikleri belirlenirken, yakalanan şahısları barındıran ve yurtdışına çıkmalarını koordine eden 3 kişi ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Yakalanan yabancı uyruklu 91 kişinin, sınır dışı edilmek üzere işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 17:09:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?