2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İnsan kaçakçılığı yapan 8 kişi yakalandı

Teşekkül oluşturarak insan kaçakçılığı yaptıkları öne sürülen 8 kişi, Gürcistan uyruklu 20 kaçak ve bir spor kulübüne para karşılığı verdikleri 16 yaşındaki Etiyopya uyruklu atlet Mariam Hana ile birlikte yakalandı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, teşekkül oluşturarak insan kaçakçılığı yaptıkları belirlenen 8 kişinin, çeşitli yerlere düzenlenen operasyonla gözaltına alındığı bildirildi. Açıklamada, yasa dışı yollardan giriş yaptıkları Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine gitmeye çalışan Gürcistan uyruklu 20 kişinin de aynı operasyon kapsamında yakalanarak, sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildiği belirtildi.

Yapılan takip ve çalışmalar kapsamında bir spor kulübü atletizm şubesinde atlet olarak çalıştırılan Etiyopya uyruklu 16 yaşındaki Mariam Hana'nın Türkiye'ye kaçak yollardan getirildiği ve N.G. tarafından alınarak para karşılığında bir spor kulübüne satıldığının tespit edildiği belirtilen açıklamada, bunun üzerine Hana'nın, kaldığı spor kulübü tesislerinde yakalanarak şubeye getirildiği ve mağdur olarak ifadesinin alındığı kaydedildi.

Devam eden çalışmalar kapsamında kulübün atletizm koordinatörü C.C. ve atletizm takımı hocası E.H. hakkında 28 Kasım 2006 tarihinde savcılık talimatı ile “izinsiz çalıştırmak” suçundan işlem yapılarak ifadelerinin alındığı belirtilen açıklamada, Hana'nın Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildiği, suç örgütünün Türkiye organizatörü N.G, Yunanistan organizatörü A.E. ve Ermenistan organizatörü H.S'nin de aralarında bulunduğu 8 kişinin ise İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildiği bildirildi.
A.A
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 13:45:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?