6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İnsan kaçakçısının inanılmaz serveti

İNSAN KAÇAKÇISININ ŞAŞIRTAN ZENGİNLİĞİ

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda, Avrupa ülkelerine yasadışı yollardan göçmen kaçırdıkları belirlenen bir şebeke çökertildi. Gözaltına alınan şebeke liderinin 15 yarış atı ve 7 tekneye sahip olduğu ortaya çıktı. Şebeke liderinin, insan kaçakçılığından elde ettiği parayı yarış atı ve lüks tekneler alarak akladığı ortaya çıkarken, şebekenin çökertilmesiyle birlikte 4 milyon dolar kara paranın aklanmasının önüne geçildiğini ifade edildi.

Gelen ihbarlar üzerine harekete geçen İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, göçmen kaçakçılığı yapan bir şebekeyi takibe aldı. "Abdi" kod adlı İsmail K. liderliğindeki çetenin, İstanbul başta olmak üzere Edirne, Aydın, Muğla, Çanakkale, Balıkesir, Antalya ve İzmir'de faaliyet gösterdiği ve özellikle Afganistan, Irak, Pakistan ve Filistin uyruklu göçmenlerin yasadışı yollardan Avrupa'ya gidişini sağladıkları oldukları belirlendi.

İstanbul başta olmak üzere 9 ayrı ilde düzenlenen operasyonlarda 13 kişi gözaltına alınırken, toplam 366 kaçak göçmen yakalandı. Adliyeye sevk edilen 13 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi, göçmenler ise gerekli işlemlerin ardından sınır dışı edildi.

Devam eden soruşturma kapsamında jandarma ekipleri, İstanbul'un 14 ilçesinde 26 farklı adrese ve İzmir, Edirne, Şanlıurfa'da belirlenen 6 farklı adrese operasyon düzenledi. Operasyonlarda, suç örgütü lideri İsmail K.'nin de aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Şahıslarla birlikte çok sayıda tabanca, tabanca fişeği, çok sayıda pasaport ve nüfus cüzdanı fotokopisi ele geçirildi.

Sorgulanan şebeke lideri İsmail K.'nin, aynı suçtan daha önce de defalarca gözaltına alındığı ortaya çıktı. Mal varlığı araştırılan İsmail K.'nin, 15 yarış atı ve 7 tekneye sahip olduğu belirlendi. Şebeke liderinin, insan kaçakçılığından elde edilen parayı yarış atı ve lüks tekneler alarak akladığı ortaya çıktı. Yarış atları ve teknelere el konulurken, yetkililer, şebekenin çökertilmesiyle birlikte 4 milyon dolar kara paranın aklanmasının önüne geçildiğini ifade etti.

Mal varlığı güvenlik güçlerini bile şaşırtan insan kaçakçısı ve beraberindeki 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca son bir yıl içerisinde insan kaçakçılarına yönelik yapılan operasyonlarda yakalanan organizatör şahıslardan 38'inin tutuklanarak cezaevine gönderildiği açıklandı.

İNSAN KAÇAKÇISININ ŞAŞIRTAN ZENGİNLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2010 Perşembe 12:33:02
Güncelleme :11 Kasım 2010 Perşembe 16:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?