3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İnsan tacirleri PKK'lı çıktı

Gaziosmanpaşa'da göçmen kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonda 187 göçmenle birlikte, şebeke üyesi 12 kişi yakalandı. Yakalanan zanlılardan 2'sinin PKK üyesi olduğu öğrenildi.

Gaziosmanpaşa'da göçmen kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonda 187 göçmenle birlikte organizasyonun şebeke lideri olduğu öne sürülen A.P'nin de yer aldığı 12 kişinin yakalandığı bildirildi. Aralarında bölücü terör örgütü PKK üyesi 2 kişinin de bulunduğu şebekenin Küçükçekmece'de 14 göçmenin ölümüne neden olan S.K ile ilişkisi olduğu belirlendi. Gaziosmanpaşa'da 4 ayrı noktaya eş zamanlı olarak yapılan baskında, Burma, Pakistan ve Afganistan uyruklu 187 göçmen ile liderliğini A.P'nin yaptığı 12 kişilik çete yakalandı.

Operasyonda şebekenin lideri olan A.P'nin elektrik hırsızlığından sabıkası kaydının bulunduğu tespit edilirken, şebeke üyesi 2 kişinin de bölücü terör örgütü PKK üyesi olduğu ortaya çıktı. Organizatör yardımcısı olduğu belirlenen İ.K'nın, PKK örgütüne yardım yataklık suçundan polis kaydı bulunduğu öğrenildi.

Yakalanan zanlılardan H.K ve N.G'nin organizatör, A.K ve T.P'nin organizatör yardımcısı olduğu belirlenirken, N.Y, A.D, R.T, F.İ ve H.P'nin örgüt üyesi olduğu tespit edildi. H.P'nin ise organizatör yardımcısı olduğu ve göçmenlere ekmek tedarik ettiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 21:51:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?