30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İnsan tacirlerine darbe vuruldu

Yasadışı yollardan Avrupa ülkelerine gitmek isteyen kişilere, sahte belge düzenledikleri öne sürülen 11 kişi gözaltına alındı.

Alınan bir ihbar üzerine soruşturma başlatan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir şebekenin düzenlediği sahte pasaport ve belgelerle bazı kişilerin Avrupa'ya gönderildiğini tespit etti.

Bunun üzerine soruşturma başlatan ekipler, şebekeyi yaklaşık 6 aylık teknik ve fiziki takip altına aldı. Ardından yapılan operasyonda, şebeke organizatörleri N.A., S.A. ve N.A.'nın da aralarında bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alındı.

Yetkililer, şüphelilerin Avrupa ülkelerine yasa dışı yollardan gitmek isteyen kişileri Türkiye'den vize istemeyen ülkelere gönderdikleri, bu kişilerin ülkeden ayrılırken Avrupa ülkelerine aktarmalı uçaklara bilet aldığını bildirdi.

Şüphelilerin Avrupa ülkelerine yasa dışı yollardan gitmek isteyen kişilerle aktarmanın yapıldığı hava alanında buluştuğunu belirten yetkililer, burada sahte evrakların teslim edildiği kişilerin ülkeye giriş yaptığını kaydetti. Avrupa ülkelerine giriş yapılmak istenen evrakların sahte olduğunun ortaya çıkma ihtimaline karşılık, şüphelilerin bu kişilere sahte ''Aranma Kararı'' evrakı düzenleyerek iltica talebinde bulunmaları için kolaylık sağladıkları belirtildi.

Üzerlerinde yapılan aramada bazı Ağır Ceza Mahkemeleri'ne ait mühür ve avukatlara ait sahte kaşeler bulunan zanlılar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgu ve işlemlerinin ardından Bakırköy Adliye'sine sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 20:44:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?