30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İnsan ticareti yapan çeteye darbe

JANDARMADAN İNSAN TACİRLERİNE DARBE

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda, başta İstanbul olmak üzere bir çok ilde Türkiye'ye yasadışı yollardan giren göçmenlerin Avrupa ülkelerini geçişlerini sağladıkları belirlenen suç örgütü çökertildi.

Alınan bilgiye göre; İstanbul başta olmak üzere İzmir, Aydın, Muğla, Hatay, Giresun, Yalova, Edirne, Antalya ve Mersin'de Türkiye'ye yasadışı yollardan giren özellikle Bangladeş, Afganistan, Irak, Pakistan ve Filistin uyruklu göçmenlerin yasadışı yollarla Avrupa ülkelerine geçişlerini yaptıkları belirlenen organize suç örgütü takibe alındı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri, liderliğini M.K.'nin yaptığı suç örgütüne yönelik İstanbul'un da aralarında bulunduğu 10 ilde 6 aşamalı operasyon gerçekleştirdi. Yalova, İzmir, Edirne ve Antalya'da gerçekleştirilen operasyonun ilk 5 aşamasında toplam 16 organizatör ve 215 göçmen yakalandı. 16 organizatör tutuklanarak cezaevine gönderilirken, göçmenler sınırdışı edildi.

Suç örgütü lideri M.K.'nın da aralarında bulunduğu şahısları yakalamak amacıyla 16 Kasım 2009 tarihinde İstanbul'da 57, İzmir, Aydın, Muğla, Hatay, Giresun ve Mersin'de de 13 adrese operasyon düzenlendi. 300 jandarma personelinin katılımıyla eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında M.K.'nın da bulunduğu toplam 36 kişi gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerden 23'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şahıslarla birlikte 2 adet kurusıkı tabanca, 60 adet cep telefonu, çok sayıda sim kart, 54 adet pasaport, bir miktar para, kredi kartları ve bilgisayarlar ele geçirildi.

Tutuklanan şahısların, insan kaçakçılığının yanı sıra, "adam öldürmek", "dolandırıcılık", "hırsızlık" gibi çeşitli suçlardan kayıtlarının bulunduğu da ortaya çıktı.

Öte yandan, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nın son 1 yıl içerisinde insan kaçakçılarına yönelik operasyonlarında 80 kişi gözaltına alınırken, 290 göçmen de yakalanarak sınırdışı edildi.

JANDARMADAN İNSAN TACİRLERİNE DARBE
JANDARMADAN İNSAN TACİRLERİNE DARBE
JANDARMADAN İNSAN TACİRLERİNE DARBE
JANDARMADAN İNSAN TACİRLERİNE DARBE
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 13:25:05
Güncelleme :21 Kasım 2009 Cumartesi 14:44:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?