4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İntihar ettiğine inanmıyorum!

"Banker Kastelli" olarak bilinen Abidin Cevher Özden, Kadıköy'deki işyerinde silahla intihar etti. Özden hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Kuşdili Caddesi üzerinde bulunan Efes Çarşısı'nın ikinci katındaki bürosunda ağzına silah dayayan Abidin Cevher Özden, silahı ateşledi. Özden, olay yerinde hayatını kaybetti. Polis ekiplerinin büroda ve ceset üzerindeki inclemesi sürüyor.

Cevher Özden'in yanında bir not bulundu

Kadıköy'deki bürosunda silahla intihar ederek hayatına son veren ve kamuoyunda "Banker Kastelli" adıyla bilinen Abidin Cevher Özden, intiharından önce bıraktığı notta, niyetinin kimseyi aldatmak ve kandırmak olmadığını yazdı.

İntiharından önce üzerinde "Savcıya verilecek" yazan bir not bırakan Abidin Cevher Özden, haksız yere suçlandığını, basının üzerine çok geldiğini savundu. Özden notunda, "Bugüne kadar işlerim ters gitti. Niyetim; kimseyi aldatmak ve kandırmak değildi. Bu nedenlerle ailemle aram bozuldu. Ölümümden kimse sorumlu değildir." ifadelerine yer verdi.

Oğlu: İntihar ettiğine inanmıyorum

Cevher Özden'in Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi'ndeki Nazem Apartmanı'nda eşi Mukaddes Özden'e ait evden dün sabah saatlerinde ayrıldığını belirten oğlu Nedim Özden, "Babam Nişantaşı'ndaki bu evde bizimle birlikte yaşıyordu. Sabahları buradan ofisine gidiyordu. Bu sabah evden çıkarken çok iyi görünüyordu. 4 yıl önce kalp ameliyatı geçirdi. Ameliyat geçiren insanlar depresyona girebiliyor ama yine de intihar ettiğini düşünmüyorum. Herhangi bir sorunu yoktu. Hasmı da yoktu. Adli tıp raporunu bekleyeceğiz" dedi.

"Babam 30 senedir Türk ekonomisi için uğraşlar verdi"

Nedim Özden, babası ile annesi arasında problem olup olmadığının sorulması üzerine ise, "Babamla annem arasında eskiden bir haciz problemi olmuştu fakat son zamanlarda herhangi bir sorunları yoktu. Babam 30 senedir Türk ekonomisi için uğraşlar verdi. Türkiye ekonomisine büyük katkıları vardı. Bazı genç arkadaşlar Türkiye'nin yakın tarihini bilmeden onun hakkında atıp tutmuşlardı. Bu haberler babamı çok üzmüştü. Babamın borsanın kurulmasında büyük katkıları oldu. Bunu kimse unutmasın" şeklinde konuştu.

"Anneme söyleyemedik"

Özden, annesinin 80 yaşında ve Parkinson hastası olduğunu belirterek, "Bir avukat, annemi kandırdı. Evine 2007 yılında haciz geldi. Ona hasta ve yaşlı olmasından dolayı babamızın öldüğünü söyleyemedik" diye konuştu.

Nazem Apartmanı'nın görevlisi: 'Allah ısmarladık' dedi

Nişantaşı'ndaki Nazem Apartmanı'nın görevlisi Kemal Erdoğan ise, "Cevher bey sabah çok üzgün görünüyordu. 8 yıldır burada çalışıyorum. İlk kez omzuma vurarak 'Allah ısmarladık' dedi. Ağzını tutarak binaya baktı" diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 17:47:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?