30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İntikam filmi gibi cinayet

İSTANBUL'DA İNTİKAM FİLMLERİNİ ARATMAYAN CİNAYET

İstanbul'da, 2007 yılında sevgilisi tarafından öldürülen Reyhan Gül'ün ağabeyi, cinayete neden olduğunu iddia ettiği şahsı kurşun yağmuruna tuttu. İşlediği cinayetten yaklaşık 6 ay sonra Gaziosmanpaşa Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan zanlının, cinayeti ablasının intikamını almak için işlediğini söylediği öğrenildi. İntikam filmlerini aratmayan olay, 2007 yılında yaşanan cinayetle başladı. 53 yaşındaki Fikri Subatan, sevgilisi Reyhan Gül'ü (29), oğlu Kadir Subatan ile

ilişkisi olduğu iddiasıyla kafasından kurşunlayarak öldürdü. Olayın ardından intihar girişiminde bulunan Subatan, bıraktığı notta Reyhan Gül'ün oğlu ve başka biriyle daha ilişkisi olduğunu yazdı. Fikri Subatan, yaralı halde kaldırıldığı hastanede tedavisinin tamamlanmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

5 Şubat 2009 tarihinde, Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi General Aldoğan Caddesi üzerinde park halinde bulunan 34 DP 8680 plakalı aracın içinde Kadir Subatan'ın (26) cesedi bulundu. Cezaevindeki Fikri Subatan'ın oğlu olduğu ortaya çıkan Kadir Subatan'ın, kurşun yağmuruna tutularak öldürüldüğü belirlendi.

Cinayetin ardından soruşturma başlatan polis, 2007 yılında öldürülen Reyhan Gül'ün ailesi ve yakınlarını takibe aldı. Cinayetin, Reyhan Gül'ün ağabeyi Ali Gül ve akrabası Rahmi Lama tarafından işlendiği ortaya çıktı. Gaziosmanpaşa Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri şahısları yakalamak için operasyon başlattı. Yaklaşık 6 ay süren teknik takip sırasında sık sık mekan ve telefon değiştirdikleri öğrenilen zanlılar, Tuzla Aydınlı Mahallesi'ndeki bir gecekonduya düzenlenen baskında gözaltına alındı. Ali Gül'ün,

cinayeti ablasının intikamını almak için işlediğini söylediği öğrenildi. Şahıslar, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

İSTANBUL'DA İNTİKAM FİLMLERİNİ ARATMAYAN CİNAYET
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 10:42:04
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 11:51:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?