4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

IOC Başkanı Dr. Rogge'a fahri doktora

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Dr. Jacques Rogge'a, spor hekimliğine katkıları, sporla ilgili uluslararası etkinliği ve görevlerinden dolayı İstanbul Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi. 

İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası'nda gerçekleştirilen törene IOC Başkanı Dr. Jacques Rogge'un yanı sıra Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı, IOC üyeleri ve davetliler katıldı. Törende İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, fahri doktora diplomasını IOC Başkanı Rogge'a verdi, akademik kıyafet giydirdi ve yakasına İstanbul Üniversitesi'nin altın rozetini taktı. 

IOC Başkanı Dr. Jacques Rogge, törende yaptığı konuşmada, İstanbul Üniversitesi tarafından layık görülen fahri doktora unvanının kendisini son derece gururlandırdığını ve mutlu ettiğini belirterek, "Türkiye'nin en eski üniversitesi, 500 yılı aşan bir tarihi olan İstanbul Üniversitesi'nin, olimpiyat hareketine verdiği bu destekten dolayı son derece gururluyum. IOC olarak amacımız gençlerin spor yaparken ve normal hayatta birbirlerine saygı göstermeyi öğrenmeleri" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 12:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?