4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İranlı hırsızlar GPRS'ye yakalandı

İran'dan İstanbul' a gelerek, kiraladıkları otomobille, lüks semtlere giden ve özellikle bankadan çıkan yaşlı mağdurlara ellerindeki 10 YTL'yi gösterip "En büyük paranız bu mu?" diye sorduktan sonra mağdurların ceplerinden göstermek için çıkardığı büyük banknotları alıp kaçan 2'si bayan 4 kişi, çaldıkları malzeme ve paralarla gözaltına alındı. İranlı hırsızları, kiraladıkları araçta GPRS cihazı olması yakalattı..

Sarıyer'de Kadıköy Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı ekiplerin operasyonu ile yakalanan İranlı hırsızların İstanbul' dan kiraladıkları araç ile lüks semtlere giderek, kendilerine seçtikleri kurbanlarının yanlarına yanaştıktan sonra ellerinde bulunan 10 YTL parayı gösterdikleri ve "Sizin en büyük paranız bu mu?" diye sordukları, vatandaşların ise ceplerinden para çıkartarak 100 ya da 50 YTL'lik banknotların en büyük para olduğunu göstermesi sırasında mağdurların ellerinden parayı alarak kaçtıkları öğrenildi.

Mağdurların şikayetleri üzerine harekete geçen Kadıköy Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, şahısların kullandığı 34 DZ 2217 plakalı aracın kiralık olduğunu tespit etti. Daha sonra aracın kiralandığı şirket ile temasa geçen ekipler, araç üzerinde GPRS olduğunu ve takip edilebileceğini öğrendi. Bir süre internet üzerinden takip edilen aracın Tarabya, Büyükdere Caddesi üzerinde olduğu belirlendi. Aracın bulunduğu yere giden ekipler, İranlı hırsızları kıskıvrak yakaladı.

Düzenlenen operasyonda mağdurları dolandıran ve paralarını çalan Neda Khosro Pour (24), Mahvash Ehsanı (23) ve erkek arkadaşları Seyedhesameddin Mousavi (27), Sohrab Mohammadi (28) ile yanlarındaki küçük çocuk yakaladı. Hırsızlık zanlısı 4 kişi, özellikle yaşlı şahısları tercih ettiği ve yanına gittiği kurbanlarının ellerinden paraları alarak araçları ile olay yerinden kaçtıkları öğrenildi.

Hırsızlıktan gözaltına alınan 4 kişinin daha çok Suadiye, Erenköy, Bostancı, Göztepe, İçerenköy gibi semtlerde çalıştıkları ve her gün farklı semtlerde işe çıktıkları belirtildi. İranlı hırsızların İstanbul'a 1.5 ay önce geldikleri ve günlük yaklaşık olarak 8 bin YTL dolandırdıkları tespit edildi. Yapılan üst aramasında yerli ve yabancı paralar ile yeni alınmış bir laptop bulunan zanlılar, ifadelerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edilecek.

.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2008 Pazar 09:53:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?