3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

'İş yavaşlatma eylemi olmayacak'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İETT şoförlerinin okulların açıldığı gün iş yavaşlatma eylemi kararı ile ilgili olarak "Gereken yapıldı, iş yavaşlatma eylemi olmayacak" dedi.

Topbaş, Uluslararası Şehir ve Bölge Plancıları Birliği (ISOCARP) tarafından düzenlenen 42. Dünya Planlama Kongresi'ndeki konuşmasının ardından soruları yanıtladı.

Okulların açıldığı zaman trafikte sorun çıkmaması için bir dizi önlem alınırken, iş yavaşlatma kararı almanın yanlış olduğunu ifade eden Topbaş, "Toplu sözleşme farkından kaynaklanan bin 700 kişinin alacakları var. Önceki akşam itibariyle 6,5 milyon YTL hesaplara yatırıldı, diğer kısım Kasım-Aralık'ta yatacak" diye konuştu.

İETT'nin zarar ettiğini ve belediye bütçesinden zaman zaman kaynak aktarıldığını belirten Topbaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunlar ödenir, çözülür. Böyle bir karşılıklı tavır koymak şekliyle çözüm olmaz. Bazı kişilerin, fırsat buldukları zaman o fırsatı en iyi şekilde değerlendirip bunu tehdit unsuru olarak kullanması doğru değil. Bu bizim ahlakımızla bağdaşmaz."

Okulların açılmasıyla trafikte sıkıntı yaşanmaması için bir dizi önlem aldıklarını hatırlatan Topbaş, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e, gelecek yıl okulların ABD'de olduğu gibi çarşamba günü açılmasını teklif edeceğini söyledi. Topbaş, pazartesi gününün haftanın en yoğun günü olduğunu ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığınca yapılan açıklamada ise eylem yapanlar hakkında yasal işlem yapılacağı bildirildi.
A.A.
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2006 Cumartesi 18:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?