30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İşadamına kırmızı ışıkta infaz

Ümraniye'de içinde iş adamlarının bulunduğu bir otomobile silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu bir iş adamı hayatını kaybetti, bir iş adamı yaralandı.

Olay, Ümraniye Küçüksu Caddesi üzerinde akşam saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, içerisinde 4 kişinin bulunduğu 34 BM 4450 plakalı Mercedes marka bir otomobil, kırmızı ışıkta durdu. Bu sırada kimliği belirsiz 2 kişi, araç içerisindekilere silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu araç içerisinde bulunun Hayri İdeal Otomotiv'in Genel Müdürü Hayri Ersoy hayatını kaybetti, Turkuaz Gıda A.Ş.'nin sahibi Zeki Pilge yaralandı. Saldırıdan yara almadan kurtulan sürücü, olayın şokunu üzerinden atar atmaz otomobili ile Ümraniye Devlet Hastanesi'ne hareket etti. Yaralanan Pilge hemen tedavi altına alındı.

Öte yandan, iş adamlarının saldırıdan önce bir toplantıya katıldıkları öğrenildi. Toplantının ardından aynı otomobile binen iş adamlarından Ersoy ve Pilge'nin otomobilin arka koltuğunda oturdukları ve aynı otomobilde Kazakistanlı bir kadınının da bulunduğu belirtildi.

Polis, silahlı saldırıya uğrayan otomobili inceleme altına aldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 02:12:28
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 02:25:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?