4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İşbirlikçi işyeri sahiplerine baskın

İstanbul polisi, menfaat temin etmek için sahte kredi kartı şebekeleriyle anlaşmalı bir şekilde hareket eden bazı işyeri sahiplerini gözaltına aldı. Hollanda'nın istihbaratı üzerine gerçekleştirilen operasyonda 2'si kadın 15 kişi yakalandı. 

Hollanda merkezli bir banka, kredi kart bilgileri ile ikiz kart çıkartan bazı kişilerin Türkiye'de müşterilerini yüklü miktarda dolandırdığını ihbar etti. Bunun üzerine soruşturma başlatan İstanbul polisi, dolandırılan kişilerin kredi kartlarına ait hesap özetlerini tek tek incelemeye aldı. 

Türkiye'ye hiç gelmedikleri halde alışveriş yapmış gibi görünen müşterilerin harcama yaptığı işyerleri üzerinde yoğunlaşan polis ilginç bir yöntemle karşılaştı. 

İşyerleri sahipleri ile kredi kartı dolandırıcılarının menfaat ekseninde anlaştıklarını tespit eden yetkililer inceleme başlattı. Ardından harekete geçen Bilişim Suçlar ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri 8 ilçede 19 ayrı işyerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Ümraniye, Kadıköy, Fatih, Bahçelievler, Kartal, Pendik, Üsküdar ve Bakırköy'de 19 adreste arama yapan polis işyeri sahibi 2'si kadın 15 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılar daha sonra sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne getirildi. Bazı işyeri sahipleri sorguda haklarındaki iddiaları kabul ederken bazıları da şebeke elemanlarını tanımadıklarını iddia etti. 

Yetkililer, kuyumcu, konfeksiyoncu ve cep telefonu satan işyerleri sahiplerinin de aralarında bulunduğu bu kişilerin komisyon karşılığında işyerlerinde para çekilmesine ve alışveriş yapılmasına izin verdiklerine dikkat çekti. 

Dolandırıcılık olayının organize eden bir kişinin halen arandığı operasyonda işyeri sahiplerinin şebeke elemanları ile yüzde 20 kar karşılığında anlaştıkları belirlendi. Hollanda'da yaşayan 19 kişinin 576 bin YTL dolandırıldığını belirleyen yetkililer yeni mağdurlarla birlikte bu rakamın artabileceğine dikkat çekti. Emniyette sorgu ve işlemleri tamamlanan zanlılar, Ümraniye Adliyesi'ne sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 13:38:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?