6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İşbirlikçi kurye gözaltına alındı

İŞBİRLİKÇİ BANKA KURYESİ GÖZALTINA ALINDI

Kendisine teslim edilen kredi kart bilgilerini şebeke elemanlarına vererek 68 bin liralık dolandırıcılık yaptığı öne sürülen banka kuryesi gözaltına alındı. Şebekenin, kuryeye teslim edilen kredi kart bilgileri ile sanal alışveriş yaptıkları ortaya çıktı.

Olay, bazı vatandaşların bilgileri dışında kredi kartlarının kullanıldığını ihbarı üzerine ortaya çıkarıldı. Bunun üzerine yaklaşık 3 ay teknik bir çalışma sürdüren Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu kredi kartlarını dağıtan kurye şirketinde incelemelerde bulundu.

Kurye görevlisi Yılmaz B'nin 43 adet kredi kartını sahiplerine ulaştırmadan önce bilgilerini aldığı, bu bilgileri arkadaşı Ramazan Z. ile birlikte, Perpa Ticaret Merkezi'nde faaliyet gösteren anlaşmalı bir işyerinde kullandıkları bildirildi. Şüphelilerin bu şekilde kredi kartlarından yaklaşık 68 bin lira haksız kazanç elde ettikleri kaydedildi. Söz konusu iş yeri sahibi Cemil T. ile birlikte diğer şüpheliler Ramazan Z. ve Yılmaz B. de belirlenen adreslerde gözaltına alındı.

Öte yandan, eski bir tefeci olduğu ortaya çıkan işyeri sahibi Cemil T.'nin 6 ayrı suçtan sabıka kaydının bulunduğu, konuyla ilgili bağlantılı kişilerin olabileceği düşünüldüğünden çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler Şişli Adliyesi'ne sevk edildi.

İŞBİRLİKÇİ BANKA KURYESİ GÖZALTINA ALINDI
İŞBİRLİKÇİ BANKA KURYESİ GÖZALTINA ALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 13:03:01
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 19:58:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?