3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İşçiler fabrikayı istila etti

Ümraniye'de bir fabrikada çalışan işçiler sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkartıldıklarını öne sürerek, kendilerini çalıştıkları fabrikaya kapattı.

İddiaya göre, Ümraniye Yukarı Dudullu Bölgesi'nde bir fabrikadaki işçilerden bazıları sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkartıldı. İşten çıkartılan arkadaşlarına destek veren bazı işçiler de, bu sabah işe geldiklerinde, işlerine son verildiğini öğrendi.

Bunun üzerine işlerini geri almaya çalışan işçiler, toplu halde eylem kararı aldı. Yaklaşık 500 kişi çalıştıkları fabrikaya kendilerini kapatarak eylem kararı aldı. Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar, işten çıkarmaların kesinlikle ekonomik krizle alakasının olmadığını ifade ederek, "Bu işyerinde kriz falan yok. Daha düne kadar eleman alınacağı yönünde ilanlar vardı. İşten çıkarmaların sebebi bazı arkadaşlarımız sendikal haklarını talep ettikleri ve sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldı. Bu arkadaşlarımıza destek veren diğer işçilerde bu sabah işe geldiklerinde iş başı yaptırılmadı. Arkadaşlarımızda hep beraber tepkilerini dile getiriyor. Sendikal haklarımız sağlanana kadar bu devam edecek" dedi.

İşten çıkarılan işçiler ise işyeri yönetimin sendikal haklarını talep ettikleri için işlerine son verildiğini öne sürdü. İşyerinin güvenlik görevlisi de işten çıkarmaların sebebi olarak işçilerin aksine ekonomik kriz olduğunu söyledi.

Öte yandan, polis ekipleri de eylemin devam ettiği fabrika önünde herhangi bir taşkınlık olması ihtimaline karşılık önlem aldı. İşten çıkarılan işçilerin arkadaşları da destek amacıyla fabrika önüne geldi.

Kendilerini çalıştıkları fabrikaya kapatan işçiler ise camlardan basın mensuplarına el salladı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 15:10:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?