30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İşçiler yumurta ve domates fırlattı

Beyoğlu'nda toplanan Türk-İş'e bağlı işçiler, haklarını yeterince savunamadıklarını ileri sürdükleri sendikanın Taksim Temsilciliği'ne yumurta ve domates fırlatarak protesto ettiler.

Türk-İş ve diğer işçi konfederasyonları ile genel başkanlarını protesto gösterisinde İnönü Caddesi'nden yürüyüşe geçen yaklaşık 500 işçi, Taksim Atatürk Kültür Merkezi önüne geldi. İşçiler, burada yer alan Türk-İş Temsilciliği önünde ıslıklı protesto gösterisinin ardından temsilcilik bürosunu yumurta ve domates yağmuruna tuttu. Yumurtalı, domatesli protestonun ardından grup adına basın açıklaması yapan Hüseyin Büev, "Ekonomik krizin faturası tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de işçilere kesildi.

Kriz varsa çarede var diyen patronlar, çare olarak işçilere mezarda emeklilik, zamlar, yoksulluk, işten çıkarma, sıfır zam ve maaş vermemeyi öneriyorlar" dedi.
Bağlı bulundukları işçi konfederasyonlarını da eleştiren Büev, "Konfederasyonlarımız da işçilerin haklarını savunup mücadeleyi örgütlemek yerine bu kampanyada boy gösteriyor" diye konuştu.  Grup, yapılan açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 11:17:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?