4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İSEDAK toplantısı devam ediyor

İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, "Bu günlerde yaşanan enerji krizi İslam finans mekanizmalarının teşvikiyle ilgili olarak bir fırsat sunmaktadır" dedi. 

İslam Konferansı Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) The Marmara Otel'de düzenlenen 24. Toplantısı çeşitli oturumlarla devam ediyor. İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekteri Ekmeleddin İhsanoğlu, oturumda yaptığı konuşmada, üye ülkeler arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğinin İslam Konferansı Teşkilatı'nın gündeminde önemli bir yeri olduğunun altını çizdi. 

İhsanoğlu, "İSEDAK'ın bu oturumu tarım, enerji ve finans gibi üçlü küresel krizin hemen başında gerçekleşiyor. Söz konusu üye ülkeler doğal, insani ve mali kaynaklarla donatılmıştır. Bu kaynaklar tüketilebileceklerinden fazla üretime önem verilmektedir. Bu anlamda ihtiyaç duyulan mevcut kaynakların ümmetin faydalanabileceği şekilde ortak İslami eylemini harekete geçirilmesi gerekir. Dünyayı son zamanlarda sarsmakta olan enerji krizi üye ülkelerde alternatif enerji kaynakların geliştirmek dahil olmak üzere düşük maliyetli enerji sağlama konu başlıklarıyla ele alınacaktır. Bu günlerde yaşanan enerji krizi ile islam finans mekanizmalarının teşvikiyle ilgili olarak bir fırsat sunmaktadır" dedi. 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 13:39:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?