7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İSKİ: Su havzaları temizlenecek

İSKİ, su havzalarında yapılaşmaya izin veren 10 ilçe ve belde belediyesine imar planlarını iptal etmeleri için dava açtı.

İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur, İstanbul’un içme suyu havzalarının ciddi tehdit altında olduğunu bu nedenle önümüzdeki günlerde Çavuşbaşı, Elmalı ve Alibeyköy başta olmak üzere yıkımlara başlayacaklarını açıkladı.

İSKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu havzasıyla ilgili yönetmeliğe aykırı imar planı hazırlayarak inşaat ruhsatı veren beledeyilere karşı harekete geçti. Yenidoğan, Orhanlı, Sarıgazi, Sultanbeyli, Samandıra, Taşdelen, Taşoluk, Haraççı ve Boğazköy belediyelerine imar planlarının iptali için dava açıldı..

Deprem endişesiyle havzalara yerleşme talebinin arttığının altını çizen İSKİ Genel Müdürü’ne göre, İstanbul’un içme suyu havzaları tehdit altında. Çodur, İstanbul’u susuzluktan kurtarmanın tek yolunun bu su havzalarındaki yapıları yıkmak olduğunu söyledi.

CİDDİ TEHDİT VAR

Çodur “Havzalar ciddi tehdit altında. Elmalı’da 1996’da 275 olan kaçak yapı sayısı bugün 379, Sarıgazi’nin tamamı dolmuş, Sultanbeyli’de ne yeşil alan ne kamusal alan var. Yıkılacakların önemli bir kısmı Çavuşbaşı’nda, Elmalı ve Alibeyköy’de. Ama hepsini yıkacağız” dedi.

Son yağışlarda İstanbul’daki barajlara yüzde 1 oranında bile su gelemediğine dikkat çeken Çodur, bu durumun havzalardaki yapılaşmadan kaynaklandığını ancak 2005 Nisan ayında barajlardaki su oranını yüzde 95’lere çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

Çodur “İstanbul’daki barajlardaki su oranı yüzde 48. Bu mevsim için çok düşük. Bunu yükselteceğiz” dedi.

istanbul
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 11:31:42
Güncelleme :3 Aralık 2004 Cuma 16:16:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?