2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İSKİ çalışması trafiği kilitleyecek

Yol çalışmasıİstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Kasımpaşa Dolapdere bölgesinde yapacağı atık su ve yağmur suyu kanalı inşaatı nedeniyle 20 haziran salı gününden itibaren 3 ay süre ile Dolapdere caddesini trafiğe kapatacak.

İSKİ'den yapılan açıklamaya göre, Kasımpaşa Dolapdere bölgesinde her yağmur sonrasında mevcut tonozun yetersiz olması sebebiyle sel baskınları yaşandığı belirtildi.

Açıklamada, sel baskınlarına son vermek amacıyla, Dolapdere havzasının atık su ve yağmur suyu ayrımı inşaatının gerçekleştirileceği ifade edildi.

Açıklamada, "inşaatın tamamlanmasıyla mevcut durumda karışık sistem çalışan tonozun, yağmur suyu ve atık su hattında ayrım yapılarak, atık suların Kuzey Haliç kolektörleri vasıtasıyla Baltalimanı atık su arıtma tesisine, yağmur sularının ise tünel vasıtasıyla Haliç'e ulaşması sağlanacak'' denildi.

Bölgede bulunan elektrik, doğalgaz, telekom gibi yoğun alt yapı sebebiyle açık kazı uygulanacağı belirtilen açıklamada, 20 haziran tarihinden itibaren inşaat süresince Dolapdere caddesinin trafiğe kapatılacağı kaydedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME), alternatif ulaşım güzergahlarını belirlediği ifade edilen açıklamada, toplam 11 milyon 160 bin YTL'ye mal olacak çalışma ile bölgedeki sel baskınlarına son verileceği vurgulandı.
aa
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 14:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?