30
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İSKİ Topbaş’ı yanıltıyor mu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Küçükçekmece’deki Menekşe Plajı’nın açılışının yapılacağını günler öncesinden resmen duyurdu. Gazetelere, televizyonlara, radyolara fakslar çekildi. Şehrin değişik noktalarına pankartlar asıldı. Ancak, plajın açılışından son anda vaz geçildi. Bu arada özellikle son iki yıldır İSKİ ile İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin deniz kirliliği ölçümleri çelişiyor.

Bu durum, “İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı yanıltıyor mu” sorusunu gündeme getirmişti. Tam bu noktada, dün belediyenin Saraçhane binasında konu gündeme geldi. Gazeteciler de Başkan’a bu soruyu sordu: “Sayın Başkan, İSKİ Büyükşehir Belediyesi’ni yanıltıyor mu” diye.

Dahası, dün ulusal bir gazetenin muhabiri, İSKİ Basın Danışmanlığı’nı aradı. Deniz temizliği/kirliliği ile ilgili bilgi almak istedi. Başkan Topbaş’a sorulan soru, anında İSKİ’ye uçurulmuş olduğundan, görevi basına yardımcı olmak olan, İSKİ Basın Danışmanlığı şu cevabı verdi: “Bundan sonra sorularınızın cevabını İl Sağlık Müdürlüğü’nden alın!” Bu cevap karşısında şok olan gazeteci, İSKİ’nin bu tavrını gazetesine haber olarak geçti.

Bu arada Topbaş’ın İSKİ ile ilgili sorulara verdiği cevaplar ise şöyle;

“İSKİ’nin Büyükşehir’i yanlış bilgilendirmesi söz konusu mu?”

“Hayır, hiçbir şey yok. Çünkü ani hava değişiklikleri oluyor. İstanbul’daki ani bir rüzgar, poyraz etkileniyor. Oradan aldığınız veriler değişiyor. Demek ki biz çekmece gölünü bitermeden bu risk devam edecek. Küçükçekmece gölü tamamen temizlendiği taktirde böyle bir tehdit altında olmayacak menekşe sahili... Florya’yı da her şeyi hazırlamış olmamıza rağmen açamıyoruz. 2006’da açaçağız. Ama bu etkilenmeleri sürekli takip ettiğimiz için vatandaşımısın sağlığı da önemlidir.


“Neden İSKİ ile İl Sağlık Müdürlüğü’nün ölçümleri farklı/”

“Bizim yıllardan beri İSKİ’nin ciddi bir araştırması ve çalışması var. Doğru araştırmaları ve açıklamaları bizler yapıyoruz. Kentlinin sağlığını tehdit edecek unsurları tespit ettiğimiz zaman da ilave ediyoruz. Bizim de sağlık birimlerimiz, Hıfzısıhha’mız var. Bu uyarılarımızı da vatandaşlarımızın dikkate alacağına inanıyorum.”

“Rakamlar çelişince İSKİ’nin ölçümleri popülist bulunuyor”
“Biz popülist hiçbir şey yapmadık. Menekşenin açılması rüzgar olayları durursa yine problem değil ancak risksiz hale gelmesi ve sürekli açılabilmesi için K.cekmece gölünün tamamen temizlenmesine bağlı.”



Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 12:14:52
Güncelleme :2 Ağustos 2005 Salı 12:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?