7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İSKİ’den İndirimli Su Müjdesi

İSKİ Olağan Genel Kurulu 5 Aralık 2003 Cuma günü İstanbul Büyükşehir Belediye Sarayı Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Olağan Genel kurul Toplantısında, İSKİ’nin 2004 yılı bütçesi onaylandı ve 2004 yılı su birim fiyatlarında büyük indirime gidildi.

İSKİ tarafından hazırlanarak Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulan 2004 yılı bütçe tasarısı ve tarife yönetmeliğine göre, konut tarifelerinde 15 metre küpe kadar su kullananları kapsayan ve birim fiyatı l milyon 345 bin lira olan Konut l kullanım sınırı 20 metre küpe yükseltildi. Böylece konutlarda 20 metre küpe kadar su kullanımında l Ocak 2004’den itibaren %18’lik bir indirim sağlanmış oldu.

İşyerlerine uygulanmakta olan 4 milyon 713 bin liralık birim fiyat ise 2004 yılı için 4 milyon lira olarak belirlendi. Bu sayede iş yerlerinde % 21’lik bir iyileştirmeye gidilmiş oldu. Genel ve katma bütçeli kuruluşlar olan resmi daireler ve belediyeler için de 3 milyon 900 bin lira olan birim fiyat ise 2004 yılı için 2 milyon 500 bin liraya çekilerek % 35’lik bir indirim sağlanmış oldu.

Resmi okullarda esas alınan 2 milyon 670 bin liralık birim fiyatın Konut l’ ile eş değer konuma getirilmesi teklifinin de kabul edildiği genel kurul toplantısında İSKİ Genel Müdüıü Dursun Ali ÇODUR resmi okulların bundan sonra suyu % 50 indirimli kullanacağı müjdesini verdi.

İSKİ Olağan Genel Kurulu’ndan ayrıca Adalar halkı için de müjdeli haber çıktı. Maliyet giderleri nedeniyle geçmiş yıllarda Adalarda yaşayan tüketicilere uygulanan % 50’lik fiyat farkı İSKİ Genel Kurul Toplantısında alınan kararla da ortadan kaldırıldı.

İSKİ’nin en son teknolojik yenilikler ile İstanbullulara hizmet verdiğini ifade eden Dursun Ali ÇODUR, halk arasında akıllı robot olarak bilinen kanalizasyon robotları hakkında da meclis üyelerine detaylı bilgi verdi. Kanalizasyon robotları sayesinde hiçbir kazıya gerek kalmadan tıkanan boruların açıldığını, boru kırıklarının tespit edilerek onarıldığını hatta boruların tamamen değiştirilebildiğini ifade eden ÇODUR, " Bu sayede yılda 170 Trilyonluk bir kazanç sağlanmaktadır." diye konuştu.


Önümüzdeki yıldan itibaren İSKİ’nin hiçbir dış kredi kullanmayacağını ifade eden Dursun Ali ÇODUR, " Bu meclis İstanbul’a çok şeyler kazandırdı. Bu meclis uyum içinde çalışmasaydı İstanbul’da tek bir çivi bile çakılmazdı" diyerek meclis üyelerine şu ana kadar sağladıkları desteklen dolayı teşekkür etti.

ibb.gov.tr
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2003 Salı 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 14:30:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?