4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İSKİ'ye ait su borusu patladı

Büyükçekmece'de, bir inşaat çalışması sırasında İSKİ'ye ait su borusu patladı. 

Borudan fışkıran sular bazı apartmanların bodrum katını basınca vatandaşlar zor anlar yaşadı. İtfaiye ve İSKİ görevlilerinin saatler süren çalışmasıyla evlere dolan su tahliye edildi. 

Cengiz Topel Caddesi Ezgi Sokak üzerinde bulunan bir inşatta gece geç saatlerde hafriyat çalışması yapan iş makinesi İSKİ'nin ana su borularından birini patlattı. Gördükleri manzara karşısında şaşkına dönen vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Polis, İSKİ ve itfaiyeye haber vererek, su patlağına müdahale etmesini istedi. Bodrumlara ve binaların bahçelerine dolan sular itfaiye ekiplerince çekildi. Çalışmlar sabah saatlerine kadar sürerken, büyük çaplı maddi hasar meydana geldi. 

Yaşadığı apartmanın bodrum katını su basan Murat Yıldırım, polisin sireni ile uyandıklarını söyledi. Yıldırım, "Uyanınca itfaiyeyi gördüm. Yangın çıktığını zannettik ama fışkıran su binanın altından nehir geçmiş gibi ses çıkarıyordu. Binalar ve yollar zarar gördü. Borunun patlamasına neden olan operatör kaçmış. Bodrumlara dolan su binalara da zarar verecek. Zaten zemin dayanıksız, ileride bunun zararını göreceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 11:35:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?