4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Islak maraton

Kıtalararası Avrasya Maratonu'na, İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağış damgasını vurdu. Yarışmacılar yağış nedeniyle yağmurluk kapma yarışına girerken katılım düşük oldu. Halk koşusuna katılanlar sloganlarla terörü lanetledi.


Kıtalararası Avrasya Maratonu organizasyonu sabah saat 08.30'da engelliler koşusu ile başladı. Startını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın verdiği bisikletli engelli koşusu ile devam eden organizasyona dünyanın birçok ülkesinden atletlerin katıldığı Maraton Koşusu yapıldı.


Boğaz köprüsü girişinde başlayan koşu öncesinde katılımcılar sağanak yağış nedeniyle bir hayli zorlandı. Kimileri yağış ve soğuk nedeniyle titrerken kimi katılımcılar belediyenin dağıttığı yağmurlukları kapmaya çalıştı.
Avrasya Maratonunun halk koşusu ise Altunizade köprüsünden verilen startla gerçekleştirildi. Burada toplanan katılımcılar ellerinde Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez, "Kahrolsun PKK", "Askere uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan attı.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın başlangıç işaretini vermesinin ardından halk koşusu büyük bir coşkuyla başladı. Koşuya katılım için resmi olarak 100 bin kayıt gerçekleşmesine rağmen olumsuz hava şartları nedeniyle katılımın az olduğu dikkat çekti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 14:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?