30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İşletmeciler isyanda

Kapalı mekanlarda sigara içilmesini yasaklayan kanunun yürürlüğe girmesinin ardından müşteri sayısında azalma olduğunu öne süren Kadıköylü bar ve restoran işletmecileri kepenk kapattı.

Kadıköy'de bulunan 130'a yakın bar ve restoranın sahipleri kepenklerini 2 saat süresince kapatarak sigara yasağını protesto etti. Mühürdar Caddesi Güneşlibahçe Sokak'da bir araya gelen Kadıköy Yeme İçme ve Eğlence Yerleri İnisiyatifi'ne üye işletme sahipleri, sokak içerisinde kısa bir yürüyüş yaparak, yasağı alkışlarla protesto etti. Protestocular ellerinde 'İşsiz kalmak istemiyorum' ve 'Sigaramı yasaklama, çözüm üret' yazılı dövizler taşıdı.

Kısa yürüyüşün ardından işletmeciler adına konuşan Haşmet Cancı, sigarasız bir toplumun köklü bir eğitim ve kültürel dönüşümle mümkün olabileceğini belirterek, probleme katı yasalarla ve yasakçı bir zihniyetle yaklaşmanın çözüm olmayacağını söyledi. Cancı, ayrıca kendi eylemlerinin benzer sıkıntıyı yaşayan diğer esnaflara da bir örnek oluşturacağını ve protestoların artarak süreceğini iddia etti. Basın açıklaması sürerken bir işletme sahibinin eline aldığı tencere ve kepçeyi birbirine vurarak yasağı protesto etmesi dikkat çekti.

Yasağın kendilerini mali açıdan zor duruma düşürdüğünü, müşterilerin kapalı mekanlara girmek istemediğini aktaran bazı işletme sahipleri ise, yakında kepenklerini süresiz olarak kapatmak zorunda kalabileceklerini söyledi. Güvenlik güçlerinin sokak çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlenirken, protestocu grup basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2009 Pazar 17:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?