30
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İşletmecilerden 'sahte rakı' teyakkuzu

Gaziosmanpaşa’da bir restoranda içtikleri sahte rakıdan 5 kişinin ölmesi ve çok sayıda kişinin de komada olması, bar ve restoran işletmecilerini harekete geçirdi. Tedbirli olmak gerektiğini belirten işletmeciler, meslektaşlarını sahte rakıya karşı uyardı.

Gaziosmanpaşa’da bulunan Dem Restaurant’ta yemek yiyen müşterilerin fenalaşması ve 5 kişinin kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetmesi, gözleri rakı içilen bar restoranlara çevirdi. Canlar Restoran ve Birahane’nin işletmecisi Murtaza Arslan, gerçek rakının kapağında bulunan numaraların sahte rakılarda üzerinde çizik oluştuğu ve kayma meydana geldiğini söyledi. Arslan, "Sahte olduğunu buradan anlıyoruz. Diğer taraftan şişenin üzerinde bulunan ’Yeni Rakı’ yazısı aynen yapılıyor. Gaziosmanpaşa’da yaşanan sahte rakı olayını televizyondan üzülerek izledik. Bir kaç kuruş kazanacağız diye bu tür yollara başvurulmaması gerekir" dedi.

Makara Restoran’ın işletmecisi Mustafa Dinç ise, "Gerçek rakının kapağında bulunan TEKEL yazısında nokta işaretleri bulunuyor. Yine kapakta bulunan çizgileri parlak ve sahte rakılarda bu parlaklık yok. Sahte rakıyı yapanlar genellikle boş atılan rakı şişelerinin toplanarak dolduruyor. Rakı üzerindeki etiket de aynen bulunuyor. İşletme olarak sahte rakı olaylarını engellemek için boşalan şişeleri kırıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 13:24:50
Güncelleme :4 Mart 2005 Cuma 18:05:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bodrumbelası63 IP: 81.215.116.xxx Tarih : 2.03.2005 16:44:58
rakı icmeyin arkadaşlar sizde limon suyu neyinize yetmiyor.. bu yoklukta millet temiz suyu bulamazken.. hem balığın yanında ıyı gider.. yemekten sonrada limon suyuyla ellerinizi silersiniz... ayrıca bu sahte rakıcılarıda önce allaha sonra yargıya havale ediyoruz.. saygılar.