4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İsmail Cem mezarı başında anıldı

Eski dışişleri bakanlarından İsmail Cem, ölümünün birinci yıldönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. 

Anma törenine İsmail Cem'in eşi Elçin Cem, kızı İpek Cem, oğlu Kerim Cem'in yanı sıra eski bakanlardan Ercan Karakaş ve sevenleri katıldı. Konuşma yapan İpek Cem, "O'nun yansıttığı değerleri yaşatmalıyız. Türkiye'nin aydınlık geleceği için lütfen O'nun katkılarını yaşatmamıza yardımcı olun" dedi. 

Daha sonra söz alan Ercan Karakaş, İsmail Cem'in Türkiye için çok güzel hizmetlerde bulunduğunu söyledi. Karakaş, "Ölümünün üzerinden bir sene geçti. Unutulmayacak bir insan. Özellikle siyasi alanda yaptığı çalışmalar ve sol konusunda yaptığı açılımlar çok önemli. O yüzden unutulmayacak. İsmail Cem'in görüşleri her zaman yaşatılacak. Ocak ayında sadece İsmail Cem'i değil, bir çok önemli ismi de kaybettik" diye konuştu. 

Yunanistan Başbakanı Karamanlis'in Türkiye'ye ziyaretinde, İsmail Cem'in de katkısı olduğunun altını çizen Karakaş, "Dışişleri Bakanlığı yaptığı dönemde Türkiye-Yunanistan dostluğuna büyük katkıları oldu. Barışçı bir insandı. Hizmetleri unutulmayacak" ifadelerini kullandı. 

Anma töreninin sonunda Elçin Cem, eşinin kabri başında Kuran-ı Kerim okudu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 13:18:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?