30
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İsmek yaşlılar için çalıştı

İsmek’in bahar eğitim döneminde düzenlediği seminerlerden olan ‘Hasta ve Yaşlı Bakımı Eğitimi’, Darülaceze Müdürlüğü tarafından verilen 20 saatlik uygulamalı eğitimle son buldu.

Tamamı 150 saatten oluşan seminerlerin ilk bölümü olan teorik eğitimler, İsmek Beykoz şubesi tarafından verildi.

Eğitimin ikinci bölümünde ise kursiyerler edindikleri teorik bilgileri pratikte uygulamayı öğrendi. İstanbul Darülaceze Müdürlüğü Eğitim birimi tarafından verilen eğitimler sırasında kursiyerler, bir hafta boyunca Sağlık koordinatörleri, Grup sorumlularının gözetiminde Darülaceze sakinlerinin bakımlarıyla ilgilendi.

Eğitimleri sona eren kursiyerler Darülaceze eğitim salonunda bir sohbet toplantısı düzenledi. İstanbul Darülaceze Müdürlüğü Eğitim Koordinatörü Aysel Elmas, İsmek Beykoz Şubesi yöneticilerinden Selma Aktülin ve kursiyerlerin bir araya geldiği toplantıda eğitim boyunca edinilen bilgiler paylaşıldı.

Toplantının ardından eğitimlerle ilgili açıklama yapan Darülaceze Eğitim Koordinatörü Aysel Elmas şunları söyledi;

“İsmek Beykoz şubesinden gelen ve 20 saat boyunca Darülaceze sakinlerinin bakımlarını üstlenen kursiyer arkadaşlarımız bu eğitim sürecini başarıyla bitirmiştir. Ancak kursiyerlerimizin tamamı bayan. Hasta ve Yaşlı bakımında en az bayanlar kadar erkeklere de ihtiyaç var. İsmek Yöneticilerimizle yaptığımız görüşmelerde bundan sonraki eğitimlerde bay kursiyerlerin de uygulamaya getirilmesi gerektiği konusunda mutabakata vardık. Bu dönemde eğitim gören kursiyer arkadaşlarımız, teorik eğitimlerini İsmek’te almış. Pratik eğitimlerini ise Darülaceze bünyesinde bulunan Güven, Papatya ve Huzur sitelerinde tamamladılar. İsmek’le kurum olarak bundan sonraki eğitim dönemlerinde de koordinasyon içerisinde çalışmak bizim için çok önemli. Onlara da bundan sonraki dönemlerde başarılar dilerim”.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 16:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?