7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İSMEK’lere yılda 15 trilyon lira harcanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel ve Eğitim Daire Başkanı Nurali Kafkas, Meslek Edindirme Kursları (İSMEK)’nın İstanbul’un sosyal doku çalışmalarında önemli işlevleri olduğunu söyledi.

Şu an 72 kurs merkezinde, 55 farklı branşta 15 bin kişiye hizmet veren kursların bundan sonra fiziki büyümeden çok kalitede ilerlemeye önem vereceğini ifade eden Kafkas, “İSMEK kurslarının belediyeye aylık maliyeti 1,5 trilyon, bir eğitim döneminin maliyeti ise 15 trilyon liradır.” diye konuştu.

İstanbul’un hemen her noktasında bulunan kursların yüzde 92’sini bayan kursiyerlerin oluşturduğuna dikkat çeken Nurali Kafkas, İSMEK’lerde açılacak yeni teknik kurslarla erkeklere daha çok hitap edeceklerini kaydetti.

Toplumda erkeklerin işe daha çok ihtiyacı olduğu gerçeğinden hareket eden İSMEK, bu vesileyle erkeklere İGDAŞ’ın eğitim kurslarında doğalgaz tesisatçılığı kursları vermeyi hedefliyor. İSMEK’ten savaş ve kadın konulu el sanatları sergisi Değişik konulardaki etkinlikleriyle ilgi gören İSMEK, bugün öğrenci ve öğretmenlerinin eserlerinden oluşan ilginç bir sergi açıyor.

Tezhipten minyatüre, resimden nakışa kadar birçok branşta İstanbullulara meslek eğitimi veren İSMEK, savaşın çirkin yüzünü ve acı sonuçlarını ortaya koyan, barış ve dostluğun güzelliğini göstererek insanca yaşamanın önemini vurgulayan elsanatları sergisini saat 11.00’de Taksim Metrosu Sergi Salonu’nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ve çeşitli sanatçıların katılımıyla açacak. 110 adet ürünün bulunacağı sergi, 1 Mayıs 2003 tarihine kadar gezilebilecek.

ZAMAN
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2003 Pazartesi 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 16:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?