4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

ISMEN'den yüzde 50 net kar artışı

Türkiye sermaye piyasalarının önde gelen kuruluşlarından İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (ISMEN), 2008 yılı ilk dokuz aylık bilanço sonuçlarını açıkladı. 

Buna göre 1,4 milyar YTL aktif büyüklüğü ile sektörünün toplam aktif büyüklüğünün yaklaşık 1/3'ünü temsil eden İş Yatırım, 2008 yılının dokuz aylık döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine oranla konsolide net karını yüzde 50,4 oranında artırarak 36,8 milyon YTL'ye çıkardı. İş Yatırım'ın 2007 yılı dokuz aylık konsolide net karı 24,4 milyon YTL olarak gerçekleşmişti. 

İş Yatırım'ın yine aynı dönemdeki aktif büyüklüğü yüzde 19 oranında artarak, 1,21 milyar YTL'den 1,44 milyar YTL'ye yükseldi. Şirket, aynı dönemde özkaynaklarını da yüzde 15 oranında arttırarak 232 milyon YTL'den 266 milyon YTL'ye çıkardı. 

Sektörünün İMKB'de işlem gören tek temsilcisi konumundaki İş Yatırım, 2008 yılının üçüncü çeyrek döneminde 30,7 milyar YTL işlem hacmi ve yüzde 6,64 oranında piyasa payı ile İMKB Hisse Senetleri Piyasası'ndaki konumunu sürdürdü. Şirket, kurucu üyeleri arasında yer aldığı Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nda (VOB) ise 46,2 milyar YTL işlem hacmi ve yüzde 14,19 oranında piyasa payı ile kuruluşundan bu yana sürdürmekte olduğu konumunu devam ettirdi. 

İş Yatırım, İMKB Tahvil ve Bono Piyasası'nda da 13,7 milyar YTL işlem hacmi ve yüzde 16,53 oranında piyasa payı ile dikkat çekerken, İMKB Eurobond Piyasası'nda 3 milyar YTL işlem hacmi ve yüzde 7,09 oranında piyasa payına sahip oldu. 

Dokuz aylık sonuçlara ilişkin bir açıklama yapan İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç, elde edilen sonuçta, yatırımcılara sunulan hizmetin kalitesi kadar geliştirilen yeni ürün ve hizmetlerin de rolü olduğunu belirtti. İş Yatırım'ın geliştirmiş olduğu yeni ürün ve hizmetleriyle sektöründeki yenilikçi ve öncü kuruluş olma konumunu devam ettirdiğini ifade eden Koç, "Yatırımcıların ihtiyaçlarını, zamanında ve doğru bir şekilde tespit ederek onlara yeni çözümler ve imkanlar sağlıyoruz. Nitelikli, uzman ve
deneyimli kadromuzla, onların beklentilerini en iyi şekilde karşılıyoruz. Son olarak, Türkiye'nin ilk serbest fonu olan İş Yatırım Arbitraj Serbest Yatırım Fonu'nu da bu ay içinde nitelikli yatırımcılara sunmuş bulunuyoruz. Kurumsal Finansman, Yatırım Danışmanlığı, Portföy Yönetimi ve Aracılık Hizmetleri alanlarındaki faaliyetlerimizle, sektörümüzdeki lider konumumuzu devam ettiriyoruz" dedi. 

İş Yatırım'ın, Türkiye sermaye piyasalarının büyümesine katkıda bulunmayı, misyonunun bir parçası olarak gördüğünü vurgulayan Koç, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Küresel krizin tüm olumsuz etkilerine karşın, yatırımcılarımıza sunduğumuz hizmet kalitesini daha da geliştirerek devam ettirmeyi, elde ettiğimiz başarılı performansı sürdürmeyi hedefliyoruz. İş Yatırım, hissedarlarına ve müşterilerine karşı taşıdığı yükümlülüğün bilinci, yenilikçi ve öncü kimliğinin getirdiği güçle, Türkiye sermaye piyasalarıyla birlikte büyümesine devam edecektir."

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 18:05:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?